Moim zdaniem, mimo ze wynik nie powala, to idziemy do przodu.
IMHO widac pozytywy i postep w organizacji gry. Druzyna dobrze operuje pilka, dobrze rozrzuca ja po boisku, nie boja sie chlopaki zagran trudnych pilek (z ktorych czasem byly straty, a czasem wychodzily fajne akcje). Kiko wymaga od naszych zawodnikow prezentowania wysokich umiejetnosci (np przyjecia trudnej pilki z rywalem na plecach plus jej sprawne odegranie dalej a nie do tylu) i to troche kuleje, ale podejrzewam, ze pod koniec rundy bedzie duzo lepiej
Pilkarsko bylismy o jeden dwa poziomy wyzej niz Termalica.
Mamy duzy potencjal na kilku pozycjach, ktory nie jest jeszcze nawet w polowie wykorzystany.
Pierwsza strefa to srodek pola. Sadzilem ze Fran Velez to bedzie typowy przecinak, ktory odda pilke do boku a tu prosze. Kilka fajnych prostopadlych pilek, widac ze wie o co chodzi w wyprowadzeniu akcji.
Trio Llonch, Velez, Brlek to bedzie potezna bron i imho mocniejsza niz srodek pola zeszlego sezonu.
Duzy potencjal jest na bokach. Sadlok wczoraj pokazal dlaczego jest jednym z lepszych lewych obroncow ligi (co niektorzy twierdza, ze to nie lewy tylko srodkowy ha ha ). Maly jak to maly. Czasem umiejetnosci brak, ale wola walki i determinacja dodaja skilla ;-) Z drugiej manki bedzie Wojtkowski, ktory dla mnie to taki Blaszczykowski. Jest szybkosc, jest drybling, jest czysta glowa i jak polapie pewne niuanse to bedzie wielki zawodnik na prawym skrzydle. Cywka tez potrafi sie podlaczyc do akcji, jakos bardzo nie daje sie ogrywac, wiec dla mnie to taka (zachowujac proporcje) wersja Piszczka.
Carlitos - chyba juz wszystko o nim napisano. Szkoda, ze nie ma wsparcia w drugim napastniku. Bo Ondrasek to tak jakby postawic na boisku slup - efekt ten sam. Jak wszedl Brozek to bylo troche lepiej bo Pawel jest lepszym zawodnikiem, ale juz nie tak dobrym jak kiedys.
Jak dla mnie powinnismy grac skladem nastepujacym:
Cuesta - Cywka, Gonzalez, Glowacki, Sadlok - Llonch, Velez - Malecki, Brlek, Wojtkowski - Carlitos
Srodek pola nie do ruszenia, skrzydla nieobliczalne

Pisalem po pierwszym mecze ze idziemy na puchary. Jesli faktycznie sciagna jeszcze napastnika i skrzydlowego na takim poziomie jak tegoroczne wzmocnienia to spokojnie ta druzyna moze walczyc o mistrzostwo

I to podtrzymuje