Wyświetl pojedynczy post
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2017, 11:57
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, kilka razy głosowałem w zgodzie z sumieniem, nic mi to nie dało poza w....ianiem się podczas kolejnych rządów pomagdalenkowych...
Jarek Kaczyński i Krystyna Pawłowicz byli w trakcie obrad okrągłego stołu tylko przypadkowymi przechodniami, bo była ładna pogoda

A co do ograniczania tej "zarazie" przywilejów - czy jest różnica czy kradną i kombinują komuniści czy nie-komuniści? Dla mnie nie ma, efekt jest taki sam. Z twoich wpisów wydaje się, że najważniejszy jest cel - wytępić komunistów. A że przy okazji oberwie się w zdecydowanej większości innym to trudno. Cel uświęca środki.

Ta "zaraza" tak kradła i opanowała Polskę, że dopuściła do zdobycia przez PiS większości w Sejmie. To z pewnością tylko zasłona dymna, która wymknęła im się spod kontroli. A może nie, to też było wcześniej zaplanowane.

Co do twojego wyliczenia tego co się "miało stać pod rządami PiS", to chyba sam wiesz doskonale, że w polityce mało rzeczy dzieje się z dnia na dzień. Do podsumowania ich rządów dojdziemy w odpowiednim czasie. Idąc jednak twoim tropem, wypada stwierdzić, że 8 lat rządów PO nie było takie złe, wręcz przeciwnie - było świetne, bo Państwo funkcjonuje wspaniale. Dramatycznie złe rządy PO przez 8 lat nie sprawiły, że gospodarka upadła, nie zbankrutowaliśmy przez 500+, mieliśmy złe ratingi i wojnę z Rosją.

Prawda jest taka, że PiS tak naprawdę walnie w momencie, w którym zacznie brakować im kasy. Obecne prognozy wzrostu PKB na poziomie 4% są dla nich jak dar niebios.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 21.07.2017 o godz. 12:00.