Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2017, 09:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a moze chodzi o to ze Fly Emirates robi audyt i wiele innych czynności które trwaja ?
Szczególnie, ze trupy wypadać z szafy ciągle mogą ...
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@czaro
Wydaje mi się że to moze być sponsor - inwestor który chciałby mieć jakieś udziały w klubie. Innej opcji nie widzę.
Nie zrozumieliśmy się chyba. Ściśle rzecz biorąc: albo jedno albo drugie. Sponsor zawiera umowę o świadczenie usług ze sponsorowanym, a inwestor nabywa akcje od właściciela. Sponsorowi nikt nie pokazałby żadnych ksiąg etc., co najwyżej składa się oświadczenia, że na wypadek tego i tego zwróci się kwotę wsparcia, a w ogóle to sponsorowany brzydzi się korupcją, nie narazi sponsora na straty wizerunkowe etc. itd. Natomiast chętny na zakup akcji musi wiedzieć, w co się pakuje, więc podpisuje się umowę o zachowaniu poufności i wpuszcza jego ludzi do klubu celem zrobienia audytu.

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
A moze chodzi o to, ze ten zagadkowy sponsor/inwestor stawia warunki niemozliwe do spelnienia ?
Np. zmiana nazwy klubu ?
Pomyślałem o tym, ale gdyby sponsor miał takie żądania z kosmosu, a my byśmy mówili stanowcze nie - i to już prawie od roku - to jaki byłby sens puszczać na ten temat balony do mediów? Wywarcie presji na potencjalnym sponsorze? Raczej nie, ja nie widzę powodu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując