Cytat:
|
W domu mam takiego jednego co nie raz pałą dostał I nie raz musiał stawiać się na komisariacie. Teraz chodzi sobie na marsze KOD'u bo wie jak wyglądał komunizm, co to znaczy żyć w takim ustroju i jak psuje władza absolutna bez jakiejkolwiek kontroli. Ja mu tego nie zabronię, jego życie i jego czasy. Natomiast przykre jest to że miałbyś odwagę powiedzieć mu że jest SB'ek i konfident, choć tak na prawdę nie wiesz co to w ogóle znaczy spotkać kogoś z SB czy przeżyć stan wojnenny. Aż się prosi powiedzieć - z tego co mówisz to w d. byleś i g. widziałeś a głos na ten temat zabierasz niczym alfa i omega '
|
Jestem Polakiem, chrześcijaninem i kibicem, nie jestem alfą i omegą w żadnym temacie ale jako Polak, który się interesuje sytuacją w kraju swoje zdanie mogę mieć i mam. I nie potrzebuję być wszędzie i przeżyć wszystkiego. Ty nie lubisz Kaczyńskiego a może to fajny chłopak? Może gdybyście walnęli po kielichu to by wyszło, że spoko jest? To dlaczego go oceniasz skoro go nie znasz?
Wiek o niczym nie świadczy. Kiszczak przeżył wiele i jest zwykłą ....ą a nie autorytetem w jakimkolwiek temacie. Doświadczenia + obecne działanie też nie jest wytyczną. Nie jest ważne w końcowym efekcie co kto robił i przeżył skoro kończy jak .....a. Wiesz, że byli żołnierze wyklęci, którzy skończyli jako UBecy, frajerzy? Którzy przeszli na stronę wroga? I co, niby tacy praktycy, bojownicy o Polskę a zdradzili ją. Także pozdrów tego z Twojego domu i mu podaj kilka przykładów ludzi, którzy z bohaterów stali się szmatami. Ciekawe czy coś zajarzy.
I mu powiedz to co napisał wieśniak a co ja powtórzę. Wielki bojownik antykomunistyczny a broni dzisiaj demokracji z komunistami. Chodzi na marsze KODu mówisz? Wow. Czyli razem z nasieniem komunistycznym maszeruje. Rzeczywiście masz w domu bohatera. Gdyby Bóg karał ludzi za głupotę i kurestwo to by już Was jednego w domu było mniej i całe to szmaciarstwo KODowsko-komunistyczne, bezczelne szmaciarstwo, które niszczyło Polskę a dziś udaje demokratów by się spaliło ze wstydu.
Trzeba mieć w życiu jakiś umiar i rozsądek a to wszystko co jest po lewo, włącznie z Bokiem, który obalał komunę, podpisywał, później mówi, że nie podpisywał, w lotka wygrywał (uhehe) to już przekroczyło granicę absurdu razy milion. To się nawet do cyrku nie nadaje tylko wywieźć tylko do wywalenia gdzieś w kosmos żeby tym szambem nie jebało na Ziemi.
A co do mojego teoretyzowania to Ci napisałem jasno, że żyłem w postkomunie gdzie też różne rzeczy się ludziom robiło, może już nie tyle pałą co przepisami i represjami, gdzie lody kręcili politycy i reszta lepsze niż ci za PRLu, którzy mieli frajdę z tego, że sobie załatwili auto, lodówkę i tv.
Także mi tu nie pitu pitu i debila ze mnie nie rób, tylko byś ustawił w domu nieogara swojego.
Cytat:
Zapomniałeś dodać:
"Wiem, że boicie się prawdy. Ale nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich pamięcią mojego świętej pamięci brata. Zniszczyliście go, zamordowaliście, jesteście kanaliami!"
|
Konkrety, konkrety proszę. Coś na Antka, Jarka itp Taką mieli przeszłość złą, tacy zdrajcy z nich? A teraz jacy niedobrzy, przecież ten Kaczyński, oo panie, jaki on zły, i co on komu zrobił złego bo w sumie nie wiem.
Są jacy są, ja na PiS nie głosuję ale jak słyszę kwik świń to mi się nóż w kieszeni otwiera. Nie po to moim Rodacy walczyli o Polskę, żeby teraz jakaś szmata jedna z drugą z WSI czy PZPRu mi mówiła, co mam myślec, co robić i kto jest zły a kto dobry. Ulegliście manipulacjom tych ludzi i bardzo mi przykro z tego powodu.
Cytat:
|
Jednynie Korwin w ostatnich latach zdobył się na to by komuś osobiscie w ryja dać, co z resztą obiecywał dużo wczesniej....
|
Stara gwardia się trzyma sztywno.