|
oświadczenie Juszczyka z jego fb:
"
Niespodziewanie i bez choćby takiej myśli jeszcze wczoraj, przyszło mi pożegnać się z Klubem, który z trybun wspierałem od dziecka. Półtora roku pracy w roli rzecznika prasowego Wisły Kraków było dla mnie zaszczytem i spełnieniem marzeń. Decyzją Zarządu funkcję tę będzie pełnić inna osoba.
Propozycja pro forma przejścia do drugiego szeregu, w roli osoby koordynującej stronę internetową i wykonującą większość zadań rzecznika prasowego dla innego rzecznika prasowego, którego zadaniem będzie wieńczenie pracy mojej i Kolegów swoją twarzą nie spełnia moich ambicji i oczekiwań. Po długich miesiącach - a właściwie już latach - ciężkiej pracy, niejednokrotnie przez całą dobę i w każdy weekend, nie ukrywam, iż nie takiego docenienia moich wysiłków się spodziewałem. Każda osoba, która chce się rozwijać zawodowo czy jako człowiek zrozumie, iż na taką propozycję przystać nie mogłem."
W mojej opinii Damian nie spełniał pewnych kryteriów jeśli chodzi o dobrego rzecznika. Nie można pewnych rzeczy wynosić poza klub, jego często spontaniczne wypowiedzi bardziej szkodziły niż pomagały. Podobnie w tym wpisie. Nie powinien w ogóle takich rzeczy wyciągać.
Ogółem jednak dziękuję za te 1,5 roku, oddanej pracy. Widziałbym go dalej w klubie, ale nie w pierwszym szeregu.
|