frank napisał(a):

|
Ty chyba jesteś przekonany, że teraz pójdziesz do więzienia za nieobecność na niedzielnej mszy? Oni są zbyt cwani na to. Spójrz na poprzednie rządy - afera za aferą. W większości ktoś dymisjonowany, ale czy słyszałeś, żeby któryś z polityków skończył w więzieniu?
|
Nie wiem ale mamy trochę skrajnie różne informacje. Słyszałem o państwowej firmie na pomorzu w której pewne osoby za olanie miesiecznic/mszy swiętej zwyczajnie straciły prace. Nowy zarząd był z PiS, nakazał uczestnictwo i odwywalał tych którzy najgłośniej zbojkotowali takie 'polecenia'.
Co do afer - jestem pewny ze teraz nie będzie żadnej szansy na skazanie kogokolwiek z PiS przed sądem. Co więcej, jestem pewny że wsadzony 'kompetentny' i młody sędzia z nadania PiS jak wywącha że osoba sądzona ma kontakty z partia rządzącą wyda sam z siebie korzystny dla tej osoby wyrok. Potem nie omieszka poinformować przełożonych o własnej nieprzymuszonej inicjatywie - w końcu wazelina do awansu jest niezbędna. Nie słyszałeś o policjantach tnących konfetti na spotkanie z ministrem? Co potem się stało z inicjatorem 'spontanicznej akcji'? Czyż nie awansował? W sądach będziesz miał to samo.
I na koniec - myślę że jest całkowicie odwrotnie jak piszesz. Szansa na jakąkolwiek obronę obywatela w procesach politycznych czy dochodzenie własnych racji przed urzędnikiem państwowym obecnie spadła do zera. W Twojej nomenklaturze - wracamy do modelu państwa sprzed okrągłego stołu. Chciałbym powiedzieć 'tylko gęby są inne' ale jak patrzę na Piotrowicza....
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA