Wyświetl pojedynczy post
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2017, 23:57
Nie jestem biegły w historii Cracovii, ale z tego co pamiętam dostali jakieś wsparcie finansowe od miasta kiedy biedowali w niższych ligach. Nie oczekuję wsparcia finansowego dla Wisły w takim stopniu w jakim otrzymują je od swoich miast Śląsk, Górnik Zabrze czy Ruch.

Aczkolwiek wydaje mi się, że w tym momencie tym co ciągnie nas w dół jest ten dług za użytkowanie stadionu. Gdyby się udało pozbyć tego zadłużenia i zaspokoić roszczenia kilku byłych piłkarzy to Wisła mogłaby spokojnie wbić się klinem w tę trójkę ligowych potentatów, którymi obiektywnie rzecz biorąc są teraz Legia, Lech i Lechia. Precyzując, mam na myśli ich potencjał finansowo-organizacyjny, bo pod względem sportowym w każdej chwili możemy być dużo lepsi. Nie chciałbym, żeby nadal dochodziło do takich sytuacji jak z Wolskim, Mączyńskim, Dudką, Cierzniakiem, Handzlikiem. Wisła ma być klubem, dla którego piłkarze chcą grać, bez oglądania się na inne opcje w Ekstraklasie.
Nie możemy oddawać, ani pozwalać odchodzić piłkarzom do naszych bezpośrednich konkurentów w walce o mistrzostwo i puchary.
Odpowiedz cytując