Wyświetl pojedynczy post
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2017, 19:31
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie jest bo to co robi PIS jest zgodne z bublem z 1997 roku (rozniacym sie od bubla z czasow Polski Ludowej z 1952 roku zmianaymi kosmetycznymi), czyli najwyzszym aktem prawnym w Polsce. Takze kazdy moze sobie mowic o zamachach na demokracje ale nijak ma sie to do postkomunistycznego ( czasem i komunistycznego ) prawa obecnie panujacego w kraju, ktore istnieje tylko teoretycznie.
Dziękuję, rozumiem już Twój punkt widzenia.

Dlaczego uważasz, że Konstytucja z 1997 roku jest bublem? Dlaczego zatem partii rządzącej ten bubel nie przeszkadzał za czasów poprzednich rządów?

PiS wziął na sztandar Konstytucję, zło sądów, całą Europę zarazem. No bo nie dosyć że "wszyscy przeciwko nam", to jeszcze "wszystko przeciwko nam". Jesteśmy świadkami zawłaszczania niezależnych organów Państwa i przepychania kolanem, pod stołem, jakieś chorej wizji państwa. Ja osobiście jestem przerażony tym co się będzie dalej rozgrywać. I to nie jest patetyczny ton.

Nie ma u nas w kraju dobrej opcji politycznej. Ale to nie oznacza zarazem, że aktualna opcja jest najlepsza. Im prędzej skończy się ten koszmar tym lepiej.