Wyświetl pojedynczy post
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2017, 20:03
Wklejam "artykuł" ze sport.pl. Tytuł: Wisła zalega piłkarzom z pensjami za 3 miesiące. Link z gazeta.pl: Nowe. Wisła za moment nie będzie miała żadnego piłkarza? Fatalne wieści. Autor: Michał Madanowicz

Wisła Kraków wypłaciła swoim piłkarzom zaległą część pensji za marzec, ale wciąż zalega z wynagrodzeniem za ostatnie trzy miesiące - wynika z informacji zdobytych przez dziennikarza Sport.pl Sebastiana Staszewskiego.

Po raz pierwszy o zaległościach klubu wobec piłkarzy serwis Sport.pl informował w maju. Kilka tygodni później, na zgrupowaniu reprezentacji Polski, informacje Sebastiana Staszewskiego potwierdził ówczesny zawodnik Wisły Krzysztof Mączyński. - Nie będę nikogo okłamywał. Jeśli chodzi o moją osobę, to ostatnią pensję otrzymałem za luty. Premię chyba też - przyznał pomocnik, którego w Wiśle już nie ma. Na początku lipca podpisał dwuletni kontrakt z warszawską Legią.
9 czerwca do piłkarzy dotarły przelewy za połowę marca. Po kilku kolejnych tygodniach klub uregulował zaległości za pozostałą część tego miesiąca. Wciąż jest jednak dłużny zawodnik wypłaty za kwiecień, maj i czerwiec.Oznacza to, że teoretycznie zawodnicy Wisły mają prawo skorzystać z uchwały PZPN z dnia 27 marca 2015 roku, która daje im prawo rozwiązania umowy z winy klubu, jeśli ten zalega im pensje za co najmniej dwa miesiące.

Koniec cytatu.

Przyznam, że mnie zatkało. Tak jawnie nieżyczliwego i tendencyjnego artykułu chyba jeszcze nie czytałem. Gdzie potwierdzenie w drugim źródle? Gdzie opis procedury rozwiązywania kontraktu? Gdzie komentarz klubu? Gdzie szersze tło ligowe? Uważam ten tekst za absolutny skandal. Wiem, że mi napiszecie, że to gazeta.pl, czyli dno. Potwierdzam. Gazeta.pl to absolutny ściek.
Odpowiedz cytując