Wyświetl pojedynczy post
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2017, 18:38
Ja chciałbym tylko dodać, że płacz po odejściu Mąki jest zupełnie nie na miejscu. Przypominam, że Mąka w Wiśle, a Mąka w reprezentacji, to - że tak kolokwialnie to ujmę - dwie różne mąki. W Wiśle nie wbijał się na poziom choćby zbliżony do gry w reprezentacji. Nie wiem, czy to wina kolegów z zespołu, którzy go hamowali, czy nie. Koniec końców, nie jest to postać, której odejście stworzyło lukę nie do wypełnienia. Jest wręcz odwrotnie, ktoś musiał odejść, skoro przyszli nowi - zwłaszcza Haliliovic.

Pamiętajcie, że również Sobol kiedyś od nas odchodził i to była strata. Nawet w wieku emerytalnym by się nadawał do gry na poziomie wystarczającym dla Wisły.

Ja bardziej żałuję mimo wszystko straty Handzlika. Nie dlatego, że to jakiś wybitny piłkarz. Może nawet nigdy nie dogoni Mączyńskiego. Ale na Handzliku można byłoby zarobić. Co do Mączyńskiego to mam wątpliwości. Skoro w zeszłym roku - tuż po Euro, nie padła taka oferta, która by zadowoliła zarządu, to z każdym kolejnym rokiem takie prawdopodobieństwo by malało.

Reasumując, nie ma co płakać. Teraz to Legia będzie miała problem. Wszakże cześć kibiców może być nieprzychylna Mące (przecież wyraźnie deklarował, że do nich nie chce iść, a teraz skłoniła go tylko kasa). Poza tym to Legia musi wyskakiwać z kasy, którą myślała, że uzyska dzięki VOO. Legię - jak w tym sezonie nic nie ugra (i tego jej życzmy) - czeka los Wisły i walka z długami. I wtedy dopiero się Mąka zdziwi
Odpowiedz cytując