Wyświetl pojedynczy post
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2017, 10:07
Ja powiem tak że sportowo wcale mnie ten transfer nie grzeje. Mąka to nie Zidane ani nawet Melikson. Z pewnych założeń taktycznych wywiązuje się wzorowo, ale summa summarum powinien być stosunkowo łatwym do zastąpienia piłkarzem. Facet ma 30 lat na karku i to ostatni dzwonek by coś za niego zarobić. A my pieniędzy potrzebujemy.

Pamiętajcie też że to sam Mąka zdecydował się przyjść do pogrążonej w kryzysie Wisły zgadzając się na takie zarobki a nie inne, będąc reprezentantem kraju i mogąc liczyć na lepsze oferty. Wybrał jednak Wisłę dając nam parę dobrych meczów i pół miliona euro na odchodne. To zawdzięczamy jego decyzji, a nie skautingowi czy obrotności naszych prezesów.

I jak dla mnie wszystko by było spoko, rozumiem że chciałby powalczyć o wyższe cele, zagrać w LM na koniec kariery itp. Problem jednak że sam w C+ .......ił że do Legii to on się nie wybiera choćby nie wiem co. Że jest wychowankiem Wisły i wrócił bo marzył o tym by grać z BG na piersi a pieniądze z Chin dają mu komfort by to uczynić...

Ech... marzyłoby mi się zastępstwo Mąki Chrapkiem, ale jak już poszedł do Śląska to dupa...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując