Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2017, 08:47
Co do KM
Widać po nim, że nie jest zadowolony z sytuacji w klubie - głównie chodzi o zaległości finansowe wobec zawodników (nie tylko jego również innych). Facet chce zawrzeć konkretny kontrakt, bo będzie on pewnie ostatnim wysokim kontraktem w karierze - 2-3 letni, po jego zakończeniu na wysokie apanaże raczej nie będzie miał szansy.

Jednak faktem jest, że pozostaje naszym zawodnikiem na kolejny sezon, a okienko dopiero się otworzyło. Wg mnie kwota oferowana za Mączyńskiego czy to jest 400 czy to 500 tys euro to kwoty dla klubu nie satysfakcjonujące i do końca okienka wiele się może w tym zakresie zmienić. I nie oceniam KM przez pryzmat jego gry w reprezentacji (chociaż to też jest atut) ale przez pryzmat jego dokonań jako piłkarza. Wg mnie na jego pozycji w lidze nie ma lepszego zawodnika - porównywalny jest Moulin z Legii. Ciekawe ile Legia chciałaby za tego zawodnika ?
Rolę Krzyśka w Wiśle łatwo docenić poprzez zerknięcie na mecz z Górnikiem Łęczna - jego brak był widoczny gołym okiem. Mączyński ma umiejętność dogrania celnych i prostopadłych piłek z głębi pola, umiejętność przyjęcia piłki obrócenia się i rozegrania piłki do przodu. To że asysty czy bramki go nie bronią, nie ma wielkiego znaczenia - jest to piłkarz, który jest jednym z lepszych w naszej ekstraklasie i tyle.

Problem z Krzyśkiem jest taki, że być może będzie się bał przejścia do klubu zagranicznego (ewentualna utrata miejsca w składzie reprezentacji na MS 2018) a jednocześnie chciałby zagrać w europejskich pucharach etc.
To co oferuje Legia to popłuczyny - nawet jeżeli jest to 500 tys euro. Bonusy to na poziomie nigdy dla Legii i jakiegokolwiek innego polskiego klubu nie osiągalnym (1/8 LM)... Skoro Legia tak bardzo chce, Krzysiek też tak bardzo chce to proszę bardzo: 700 tys euro + 100 tys euro za grę w KM w MŚ 2018 + 30 % od kolejnego transferu. To jest oferta, którą klub może rozważyć - każda inna zabija jedynie śmiechem. Zwłaszcza, że w przypadku sprzedaży Petara Brleka klub może otrzymać 1,5 - 2 mln euro - które to pieniądze zapewnią spokojne uregulowanie zadłużeń wobec graczy jak i częściowo miasta.
Co zaś do samego handlu z Legią argumenty picasso są mi zdecydowanie bliskie, a argumenty jego przeciwników, którzy twierdzą, że bez sprzedaż KM jesteśmy w finansowej ciemnej dupie do mnie nie przemawiają. Tak naprawdę, to Legia jest w ciemnej dupie jeżeli chodzi o skład i to Legii zależy na KM, więc jak Ci zależy to płac.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując