Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2017, 10:33
Do abcabc:

Jja tam wolę bramkarza, który czasem się pomyli od takiego co nic nie robi, czyt. wpuszcza praktycznie każdą trochę trudniejszą piłkę. Owszem Buchalik nie robił głupich błędów, ale ponad stan też praktycznie nic nie wybronił, bo refleks niestety nie ten co chociażby Misiek, który w pierwszym sezonie co grał w 1 składzie u nas (przed kontuzją) grał rewelacyjnie, nawet go do kadry ligowców Nawałka powołał wtedy - ale pewnie tego wolisz nie pamiętać. Wybronił nam wtedy parę ładnych spotkań, bo refleks ma kot. Gra nogami wiadomo zawsze była z dupy, chociaż z czasem wyglądała ciut lepiej. A jeśli chodzi o grę na przedpolu - to nie ma co gadać na Miśka, bo on tak samo jak Buchalik jest przyspawany do bramki przy centrach. Ja osobiście wolałem Miśka, chociaż po kontuzji jak dostawał szansę to grał słabiej. Przede wszystkim dlatego, że to Wiślak, a po drugie bo więcej wybraniał ponad stan niż robił baboli. Na Buchalika tutaj praktycznie każdy wołał ręcznik, bo gość do żadnych dośrodkowań niet, odsetek sytuacji sam na sam wybronionych słabo, każdy strzał trochę trudniejszy - Buchalik zawsze bez szans. Ja nie wiem czy to kwestia samego refleksu, czy też może ustawiania się - czy ma po prostu pecha. Generalnie jak u nas grał to praktycznie wszyscy mieli go dość po jednej rundzie, mimo braku baboli. Myślisz, że to było za brzydkie oczy, czy co?

Wracając do polityki - znowu jak w poprzedniej rundzie robimy dużo zamieszania, bierzemy dużo gości naraz; mam nadzieję, że Kiko to poukłada jak należy - jeżeli będzie nowych wprowadzał powoli jak w poprzedniej rundzie to powinno być OK. Za dużo zmian i jest chaos i drużyna nie gra. Transfery - praktycznie każdy z tych transferów jest obarczony sporym ryzykiem (może poza Velez-em - wygląda najsolidniej) - ale ma też szanse wypalić. Widać, że zakupy ekonomiczne ale też nie ma się co podniecać. Ja się ucieszę jak z letniego zaciągu wyciągniemy tyle co z zimy - czyli dwóch gości na poziomie pierwszego składu i jednego zmiennika. Generalnie uważam, że zimowe okienko było pod tym względem bardzo szczęśliwe, jak letnie da takie same efekty z zerowym nakładem to zacznę bić pokłony Junco. Trzymam kciuki, żeby było za co.

Co do naszej gry 5-3-2 to ja nie lubię tej taktyki. Po prostu nie. Jak już wariacje od 4-5-1 to wolę klasyczne 4-4-2 albo 4-3-3. 5-3-2 grają drużyny grające defensywnie z reguły. Nie chciałbym tego widzieć u nas.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.07.2017 o godz. 10:50.
Odpowiedz cytując