Wyświetl pojedynczy post
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2017, 23:57
c. napisał(a):
Cierzniak to byl zwykly zawodnik, ot najemnik, a Maczynski to wychowanek Wisly i Ty na prawde sobie wyobrazasz Maczynskiego w koszulce Legii grajacego przeciwko Wisle Krakow na Reymonta? bo ja za ch.uja nie moge sobie takiej sytuacji wyobrazic.

Skoro na przestrzeni 40 lat z Wisly do Legii przeszlo moze 2 znaczących wychowankow Wisly no to masz odpowiedz.. o co w tym wszystkim chodzi.

Przyklad Handzlika - on byl pierwszym wychowankiem Bialej Gwiazdy od 24 LAT ) ktory odszedl z Wisly bezposrednio do Legii. Daje chyba do myslenia? 24 lata!!!
Po prostu przejscie z Wisly do Legii jako wychowanka jest nienormalne i trudne do pojęcia.

A przeciez Handzlik tez nie byl jakims ulozonym pilkarzem ktory zarobil swoje, szczeniak bez stycznosci z poważną pilką.

Maczynski - 30 lat, ukształtowany, gral w Chinach gdzie zarobił fortunę, reprezentant Polski. I co on chce na koniec kariery jednym takim ruchem zniweczyc wszystko co osiągnąl i stracic szacunek wiekszosci kibicow Wisly? warto?

rywalizacja Legia vs Wisla nie trwa od przycia Cupiala do Wisly, ale od dziesiatek lat. To jest rywalizacja glownie czysto sportowa. Wiadomo, Krakow vs Warszawa, dawna stolica vs nowa stolica, animozje, krawaciarze vs centusie, ciągle podszczypywanie i tak dalej..

Do tego na wizji mowi ze do Legii nie pojdzie, i co ? z mordy dupe zrobi?
Nie wiem dlaczego akurat pijesz do mnie ale z tym co napisałeś zgadzam się w 100% Walić już te pieniądze ale wizerunkowo dla klubu jak i dla kibiców to by była TRAGEDIA. Z resztą nie ma co się tu podniecać. Do tego transferu nie dojdzie. Niektórzy piszą tu że Legia to żadna nasza kosa bo triada itp itd. Tak dla kumatych to może nie jest jakaś wielka kosa ale dla 99% reszty kibiców w Polsce którzy nie są "kumaci" to Legia obok Cracovii to największa kosa czy to się podoba innym czy nie. Taka specyfika piknikowców i kibiców w kapciach.
Ostatnio edytowane przez Mixu : 28.06.2017 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując