Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2017, 14:51
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Czym różni się piłkarz od pracownika z innej branży? Tylko tym, że na piłkarza patrzą tysiące osób, a na pracownika innej branży niemal nikt. I tutaj i tutaj musisz zarabiać na życie.

Piłkarzom (pracownikom) wytyka się brak zasad? Dlaczego braku zasad nie wytyka się klubom (pracodawcom)?

To nie była fatalna postawa i największe kurestwo świata. To było ludzkie, racjonalne zachowanie. Widocznie Lipski nie jest typem człowieka, który pozwala sobie na plucie w ryj.

Nie ważne czy takie rzeczy dzieją się w Ruchu, Wiśle, Legii. Piłkarz jest od grania, a klub od płacenia- jak dupy od srania. Ty byś pracował za sympatyczny uścisk dłoni pracodawcy, wiedząc że nie ma perspektyw na wynagrodzenie za wykonaną już pracę, a co dopiero za tą którą wykonasz?
Moja odpowiedź na Twoje pytanie zawarte w ostatnim zdaniu to oczywiście: nie (chyba że uznałbym, że jest powód żeby pracować za darmo, ale to musiałaby być oczywiście konkretna-specjalna sytuacja i jakiś niecodzienny kontekst-nie chce mi się wymyślać jaka/jaki).
Mój post był (w przewrotny sposób) właśnie o tym
Odpowiedz cytując