MaLk napisał(a):

Ale dopatrzyłeś się, że w tych odsetkach ok. 2 mln zł to były corocznie odsetki wobec jednostek powiązanych?
Wnioski pozwolę Ci wyprowadzić samemu, już bez złośliwości, bo faktycznie, przedmówca miał rację - nie muszę z góry zakładać złych intencji.
Chociaż dalej w głowie mi się nie mieści jak Ci się chciało tyle godzin poświęcić na szacunki pi razy oko zamiast na liczbach, bez próby dotarcia do sprawozdań, co - jak piszesz - nie było dla Ciebie problemem
Uproszczone przepływy zrobisz nawet na RZiS i bilansie, ale co tam. Ja mam swoją robotę, więc zaczekam do czego dojdziesz sam.
I w 2014, i w 2015 mieliśmy stratę na działalności operacyjnej, więc spokojnie, tak różowo by nie było...
|
To jest prosty P&L wyciągniety do zagranicznego systemu finansowego, więc nie ma w nim szczegółów.
Jednak to co szokuje najbardziej - to przychody finansowe - w 2015 24,5 mln PLN! (vs 350 tys PLN w 2014 i 2mln w 2014). I o ile rubryka other financial Income 15,61mln jasno wskazuje na kolejną pożyczkę z TF, tak interest income na poziomie 9 mln pln wygląda dziwnie - strasznie musieli sie nakombinować że z TF w taki sposób kolejne 9 mln weszło. Ale to wynika, że oprócz sposnoringu, w 2015 aż 25 mln z TF? ale tlumaczyloby skad tylko 8mln bylo w momencie sprzedazy (jeszcze jakies w kwietniu 2016 bylo podniesienie kapitalu zakladowego do 74 mln).
Zaległości które Wisla płaci wchodzą w wynik operacyjny, a dokladniej sa uwzglednione w inne koszty, takze byloby do przodu