Wyświetl pojedynczy post
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2017, 13:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Twoje życzenia jedno, rzeczywistość co innego. Mamy sporo rodaków w składzie, nawet licząc potencjalne ubytki. Brożek, Boguski, Małecki, Bartosz, Pietrzak, Głowacki, Cywka. Większość z nich to pierwszy skład albo wchodzi z ławki. Do tego Lackoś, Słomka, Drzazga, Chorążka, Żemło - może ktoś się z nich przebije.
Przychodzą do nas Polacy, ale nie z ekstraklasy. Tacy są albo za drodzy, albo za słabi.
Skład i tak mamy nieporównanie bardziej zbalansowany niż taka Jagiellonia, a oni jakoś nie narzekają.

W skrócie - mamy zawodników na jakich nas stać, czy wam się to podoba czy nie. Ściąganie miernot bo polacy do nikąd nie prowadzi, młodych sprowadzamy ale oni odpalą za dwa, trzy lata, o ile w ogóle.
I ja tego absolutnie nie neguje. Odniosłem się jedynie do fragmentu wypowiedzi, że "w składzie może być 30 Hiszpanów". Moim zdaniem taka sytuacja jest niedopuszczalna, aczkolwiek trochę zbyt dosłownie zinterpretowałem wypowiedź @filemon. Aktualny podział jest ok i powinniśmy dążyć do tego, aby utrzymywać taki stan rzeczy, aczkolwiek nie ma co przedkładać narodowości ponad umiejętności.

filemon napisał(a):
To nie czasy na transferowe "życzyłbym sobie", niestety. Jak możemy mieć 10 tanich i niezłych "Iberyjców" zamiast 5 droższych i miernych Polaków, to wybór jest dla mnie oczywisty.
Zgadzam się w 100%, zbyt dosłownie zinterpretowałem Twoją wcześniejszą wypowiedź. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując