Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2017, 15:28
Uprzejmie dziękuję za odpowiedzi.

Tak, jak zauważył kolega wyżej - wnosi się pozew o ochronę dóbr osobistych. Nie zajmuję się na co dzień prawem procesowym, ale z tego co się orientuję w praktyce problemem może być wniesienie opłaty od pozwu (nie stać nas). Chciałbym także zauważyć, że określone w pozwie żądania dotyczyć mogą wyłącznie bezprawnego naruszenia dóbr osobistych. Jestem w stanie sobie wyobrazić, że dziennikarz dochował należytej staranności, ale został np. wprowadzony w błąd przez źródło i choćby z tego powodu jego działanie nie jest bezprawne. To tak na szybko, bo nie mam czasu zaglądać do komentarza do prawa prasowego. Abstrahując już od tego, czy żądanie jest uzasadnione, warto byłoby się zastanowić, czy ktokolwiek w Polsce zasądziłby na rzecz Wisły te miliony złotych.

I również chciałbym młodszych kolegów uczulić na fakt, że prawo sobie, a życie sobie.

Wracając do meritum - wiele klubów w Polsce nie płaci w terminie. Pytanie, czy przy tych opóźnieniach udaje się zachować płynność, czy nie. Czekamy na więcej informacji.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując