Wyświetl pojedynczy post
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2017, 18:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@emjot

Gdyby grał regularnie to by do nas nie przeszedł (?), a pisze się nawet że w poniedziałek ląduje na testach medycznych.

Gdzieś już pisałem, że stać nas na zawodników po przejściach/kontuzjach/anonimowych ect ect. Niestety i na polskim rynku przegrywamy, choćby walkę o Kędziorę z Wigier (o ile w ogóle o niego się biliśmy), więc zostają nam póki co dwie drogi: anonimowe nazwiska z zagranicy (z których jak wypali co drugi to będzie sukces) albo wychowanie sobie piłkarzy.
A wystarczy poczytać wywiady z trenerami AP sprzed roku-dwóch lat, którzy ganią swoich poprzedników za brak systemu szkolenia i nazywają najstarsze roczniki straconymi pokoleniami. Z roczników 2001,2002 i później może coś będzie, ale nie wcześniej niż za 3-4 lata. Jeśli ktoś na dziś wymaga żeby młodzi wskoczyli do składu, to niech się zastanowi, dlaczego rok temu rozwiązano rezerwy i jednocześnie powiedziano kilkunastu chłopakom 'żegnamy'. Ktoś w ogóle zauważył, że w klubie powyżej 18 lat został tylko Jakub Bartosz i długo długo nikt? W ostatnich 3 latach strzelam, że z klubu odeszło ok. 50 najstarszych piłkarzy z których tylko kilku jest na wypożyczeniach, a i tak z nikłą szansą na powrót do Wisły i realną walką o pierwszy skład.

Pytam więc się, kto ma dziś ciągnąć grę Wisły? 17 letnie chłopaki?
Na pewno nie ogóry z problemami po kontuzjach
Pytanie pierwsze co tu jest do ugrania? Prowizja dla kogoś? Jeśli tak nie mam pytań
Czy na szali jakiś ogór z Portugalii a zostawienie jeszcze na sezon/rundę Bartkowskiego który realnie nie dostał szansy wybieramy ogóra z Portugalii to też nie mam pytań

Pytanie dlaczego odpuszczamy Urygę? Kto będzie w zamian? Ogór z Portugalii z prowizją dla
Wiem Uryga to dupa, cienias itp.
Ale prawie nasz wychowanek, zna tą naszą dupianą ligę od podszewki
wie co i jak i do momentu kiedy nie pojawią się ci wymarzeni juniorzy z akademii może tu być (o ile się pojawią)
no nie
nie może bo już jest odpalony
Pytanie kiedy te ogóry zatrybią co to jest nasza liga? za 5 msc czy za rok
Jak było w Zawiszy gdzie naściągali tego szrotu wagonami....
ps. nie demonizujmy tego rozwiązania rezerw. Wszak sama złotousta pani prezes mówiła że rezerwy ścięli żeby zaoszczędzić. Jakie to ma zresztą znaczenie skoro i tak nie płacą pensji ani rat za wynajem stadionu... nie mówiąc o akcji 12 bohater...
Ostatnio edytowane przez emjot : 14.06.2017 o godz. 18:35.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując