|
Z całym szacunkiem w naszej sytuacji finansowej będzie bardzo trudno o pozyskanie zawodników ofensywnych, którzy z miejsca wskoczą do pierwszego składu, przerabialiśmy to w ostatnich latach. Wywiad z Junco tylko utwierdził mnie w przekonaniu, iż sytuacja w klubie nie jest za wesoła jeżeli mowa o pieniądzach na transfery. W zimowym okienku transferowym też wiele mówiono o potrzebie wzmocnienia ofensywy a całą niemal rundę graliśmy tymi samymi zawodnikami co zawsze. W tym kontekście nie dziwi mnie, że Wisła przedłużyła umowy z Brożkiem i Boguskim, faktem jest że są już w wieku emerytalnym zwłaszcza jak na zawodników ofensywnych tak w klubie zdano sobie sprawę, iż na lepszych zawodników nas aktualnie nie stać. Dla mnie w tej sytuacji najlepszym pomysłem byłoby wypożyczanie zawodników z klubów z mocniejszych lig zwłaszcza, że Junco jak mniemam ma odpowiednie kontakty. Od lat zresztą nie wydawaliśmy pieniędzy na transfery pozyskując zawodników z kartą na ręku za których nie musieliśmy płacić, co nie jest tak złym pomysłem w przypadku zawodników defensywnych tak za darmo znalezienie zawodników do ofensywny w większym pakiecie jest niemożliwe. Problem polega również na tym, że Wisła jest obecnie klubem o małej wiarygodności finansowej i tym ciężej będzie nam pozyskiwać zawodników nawet za darmo.
|