Adenalix napisał(a):

|
Mam czarnowidztwo. Najpierw Miasto pozwało do sądu Wisłę, teraz nasz Wiślak-Mąka sprzedaje newsa, że, w domyśle, w kwietniu ostatnio zapłacili i to za luty, a teraz będziemy patrzeć na transfery. Jak przyjdzie Pawełek to będzie to nieomylny znak, że gramy o utrzymanie. Mam nadzieję, że jest wyjście z tego czyśćca. A Załuska był na pewno lepszy od Miśka i Buchala. Złapał formę i na tej pozycji była stabilizacja. Teraz będzie wielka niewiadoma. Trzymam kciuki i wiele razy dziennie sprawdzam media żeby złapać trochę optymizmu, ale nie da się ukryć, że sprzątanie po TF będzie nie tylko czasochłonne, ale i będzie wymagało wielkiej zręczności, wręcz lawirowania, ale na legalu i bez utraty wiarygodności. Jeśli nie płacimy piłkarzom, od razu oblezą nas media, sponsorzy nie będą chcieli współpracować, a piłkarze nie będą chcieli tu grać. Proste. I trudne.
|
Nie jest jeszcze aż tak źle jak Ci się wydaje. Myślę, że w niedługim czasie pospłacają część zobowiązań. Oczywiście pieniądze napłyną z dwóch źródeł - kasy za transmisje telewizyjne i pieniędzy z transferów. Z pewnością włodarze będą chcieli schodzić z kosztów konkretnych zawodników, by zastępować ich jakościowo porównywalnymi, choć może jeszcze nie aż tak rozwiniętymi, jak zastępowani. Nie bądźmy w gorącej wodzie kąpani. Odbudowa Wisły to proces, który trzeba rozłożyć na lata. Wiele zależeć będzie od kibiców, którzy muszą hurmem pojawiać się na stadionie, ale także brać udział w różnych akcjach, wykładać dodatkowe grosze na różne gadżety, kupować koszulki etc.