rozarian napisał(a):

Propozycja na środkowego napastnika to Czarnogórzec Stefan Mugosa. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie w meczu eliminacyjnym Czarnogóra-Polska. Strzelił nam zresztą bramkę i był najlepszym u nich piłkarzem. Twardy, zdecydowany i świetny przy górnych piłkach. Generalnie sprawiał duże kłopoty naszej obronie. Był w obecnym sezonie wypożyczony do Karlsruher (II Bundesliga) i grał mało. Wraca teraz z wypożyczenia do TSV 1860, który spadł do III ligi.
https://www.transfermarkt.pl/stefan-...spieler/149738
|
Gdyby był do tego jeszcze bramkostrzelny ale nie jest.
fansorina napisał(a):

Wystarczy oglądać Ekstraklasę i wiedzieć, że Polacek jest bardzo przęcietny. Facet nie potrafi grać na linii, umie co prawda podać piłkę nogą i ręka (tu przewaga nad naszymi bramkarzami), ma bardzo dobre warunki fizyczne. Polacek często wypuszcza piłkę z rąk po dośrodkowaniach.
Powołanie do reprezentacji Słowacji to chyba zasługa menadżera w Ekstraklasie masz lepszych bramkarzy (Kuciak, Putnocky) a nie są powołani..
|
Nie wiem jakie ja mecze oglądałem ale mi zawsze podobała się jego zwrotność przy tych warunkach fizycznych. Jednak wciąż uważam go za lepszego od Załuski, który czasem broni tak jakby mu się nie chciało.