rafaello56 napisał(a):

@funkykoval często w umowach najmu lub leasingu bywają takie myki gdzie opóźnienie z zapłatą raty kończy się zerwaniem umowy i koniecznością wznawiania plus zapłata kary finansowej za niedotrzymanie umowy.
Pełne trybuny na meczu ze słoniami dadzą na tyle dużą kasę by zapłacić miastu ratę. Miasto może liczy na zyski z tytułu zamknięcia stadionu, bo pustostan nie będzie dla nich generował kosztów, a na braku meczy z udziałem Wisły nic miasto już nie traci. Tłumy turystów i tak przybywają do Krakowa każdego roku i główną atrakcją turystyczną jest Wawel, tak więc chciałbym aby każdy zdawał sobie sprawę jak poważna jest sytuacja w jakiej jesteśmy i fakt że w Sądzie mogą zapadać różne decyzje, a większość spraw kończyła się niepomyślnie dla Wisły. Sam fakt złożenia wniosku do sądu w zamyśle może być tylko batem, ale to już jest drugi etap na który i w przypadku braku porozumienia może dojść do trzeciego etapu czyli do windykacji a będzie już koniec Wisły S.A. ... obym się mylił, bo zamiary włodarzy miasta nie są mi znane, a sam fakt chęci podejmowania rozmów przez zarząd klubu nie oznacza, że druga strona tez tego chce...
|
Nie panikuj. Przyjdzie kasa z C+ to zapłacą miastu. Moje pytanie brzmi: ile rocznie Wisłę kosztuje wynajem stadionu?