Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2017, 23:19
Cytat:
Co do Rydzyka: Nie interesuje mnie czym on jeździ, ale ze zaraz po wyborach dostał 60mln zł z naszych podatków.
Mi też to się nie podoba ale to jest trochę wyrywanie z kontekstu całego zdarzenia. Kwota, którą podałeś szokuje. Tylko teraz pytanie, na co on to dostał? Czy w ogóle mógł czy to jakiś przekręt? Państwo ma pieniądze na różne cele i je lokuje. Jedni lokują u Rydzyka a inni u Jandy w teatrze czy w innych teatrach, które nam później opluwają wiarę i własnie JPII swoimi zjebanymi Klątwami.
Także od strony moralnej to wolę pomoc dla Rydzyka niż dla lewactwa. Co do kwoty to nie wiem czy jest realna i czy jemu tyle powinno przysługiwać. A co do faktu czy to było w ramach podziękowania itp to wiadomo, że nie pochwalam.

Ogólnie sprawa wyglada tak. Są w Polsce dwa obozy, jeden prawy,d rugi lewy. Każdy ma swoich ludzi, swoje autorytety, gwiazdy, światopogląd, swoje zdanie. Każda ze stron oczywiście nie jest wolna od wad. I myślę, że wady te trzeba poniekąd zaakceptować. Myślenie, że stworzy się państwo gdzie politycy w LEGALNY sposób nie posmarują jakiemuś Rydzykowi czy Jandzie, że partia będzie rządziła idealnie to jest życie utopią.
Wiadomo, że minusy będą. I teraz pytanie, po jakiej stronie lepiej się opowiedzieć. Każdy musi sam wybrać. Ja np wolę tą Rydzykową, tego Jarka z kotem i miesięcznicami smoleńskimi oraz TVPiS, to ich wybieranie sędziów do TK niż np tę Polskę Bartoszewskiego, Kiszczaka, Jaruzelskiego, Michnika, Wałęsy, którzy są nam stawiani za autorytety, elitę, a którzy albo mają krew na rękach, albo atrament od popisywania donosów, którzy nigdy nie oddali hołdu największym Polakom pokroju Pileckiego czy Siedzikówny, którzy mają taką propagandę w tv, że nawet Komorowskiego przed sądem nie musza pokazywać, którzy tak wybrali źle (niezgodnie z prawem) sedziów do TK, że dopiero 2 lata temu się ludzie o tym dowiedzieli. I tak bym mógł wymieniac godzinami. PiS nie jest idealny, gospodarczo jest zły albo Po i reszta to jest syf i dno. Także dla mnie na teraz wybór jest prosty, wolę PiS bo jest zły ale stabilny niż powrotu tamtych. Oczywiście na oku mam Kukizów ale oni na pewno władzy nie przejmą sami więc sa tylko takim smaczkiem i dodatkiem do PO-PiSu.

Cytat:
Gadanie, zę było lepiiej z lata 90 to bujda. Nie chodzi tu omnie. Ja byłem szczęśliwym dzieckiem. Natomiast ojciec wracał po 10h z warsztatu do domu( na lewo, nawet śmieciówki nie istaniały za jakieś 5zł/h), potem koniem do pola itd.a w domu ptzypominam w sumie 9 geb, no i matka nie pracowała, bo ktoś musiał się mną opiekować. Nie chce się użalać nad sobą, czy moim ojcu, ale było bardzo ciężko. A z perspektywy czasu moi rodzice są zadowoleni, ze udało im się wykszłacić 7 dzieci, nie obarczając specjalnie państwa.
Nie napisałem, że kiedyś było lepiej czy łatwiej. Oczywiście się zapierdalało, tym bardziej na wsi. Chociaż mnie te czasy ominęły a jestem rocznik 90. Napisałem, że zmieniło się życie przez te 20 kilka lat. Teraz każdy chce wygody a nie pracy 10h w robocie i jeszcze w polu robić po godzinach. A wygoda kosztuje. Dlatego teraz jest gorzej z tego względu, że mamy tak na prawdę mniej czasu (te wygody nam go zabierają), mniej chęci a większe potrzeby i wydatki. Teraz chłop zarabiający 3 tys netto + żona + 7 dzieci to moga jedynie liczyć na pomoc od państwa. A nawet jak w polu tyrają to wątpię aby tez kazde dziecko miało takie beztroskie życie typu iphoney, komputerki itp. A własnie taki teraz jest standard. Kiedyś wystarczyło mieć pegasusa i dyskietkę z tysiącem gier, teraz żeby żyć "normalnie" - to pojęcie względne - to jednak na same rachunki za media, same wygody typu telewizor, wycieczki, pokój dla dziecka, kształcenie dziecka itp taka rodzinka ma roboty do końca życia.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.05.2017 o godz. 23:27.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.