Wyświetl pojedynczy post
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2017, 22:25
No i z tym mogę podyskutować. Przede wszyskim bardzo szanuję Twój wkład w napisanie tego postu.
Do rzeczy:
1) Po części masz rację: Erdogan czy inny Łukaszenka niektórym krajom jest potrzebny ( z państwami północno-Afrykańskimi 100% zgoda. Ale czy u nas jest to konieczne? Czy pociągniesz Ziobrę do odpowiedzilaności? Prawda jest taka, że w PL rządzi jedna osoba, z która nawet głowy innych państ liczą się bardziej, niż z marionetkowym Duetem Duda-Szydło. Dziwne, że ten człowiek nie spełnia żadnej fuckcji (poza byciem prezeem), więc cokolwiek się dzieje, to ta dwójka jest odpowiedzialna. Prezes zawsze będzie czysty.
2) Tak: system 67 te pęknie, ale ustawa 60-65 przyspieszy początek końca ZUSu, niestety naszym kosztem.
3) Jestem z rodziny wielodzietej: mam 6 starszego rodzeństwa. Założyłeś, ze skoro jestem przeciwny tej ustawie, to jestem jakiś bogacz z domu, czy inny miglanc. Pudło, pochodzę ze wsi. Umiem wydoić krowę suszyć siano, nie wstydzę się tego i jestem dumny ze swoich rodziców, że pomimo olbrzymiego ciężaru finsowego( w latch 90 było ciężko zarobić), dali radę. A propos tej zmiany, moja matka (i przypominam 6 innych osób dorosłych również): "całe szczęście, że nas to ominęło; daliśmy radę sami. Bez łaski, bez pomocy, w biedzie, ale z honorem".
4) Walka ze skleami: jeśli Ci szkodzi biedronka to idź do polskiego sklepu i płać tam 20% więcej, Jakoś dziwnym trafem ludzie potrafią liczyć i kupują tam gdzie jest najtaniej, KONSUMENT MA DECYDOWAĆ.
Miesięcznice: jeśli Ci zależy na osobie bliskiej zmarłej, to idziesz w ciszy i spokoju, bez wyznaczonej daty, ale za to z potrzeby serca, powspominać. Niekótrzy nawet prowadą rozmowę. Ale w ciszy, a nie w świetle miediów. Ja odbieram to zgoła inaczej: To Prezes cały czas robi z siebie ofiarę, bo biedak stracił brata. Wiadomo ból będzie. Ale czy tak należy go koić? Nie może sobie pójść sam, kupić na rybku kwiatków i spacerkiem odwiedzić brata?
Pensja minimalna: każdy ekonomista wie, że to zły pomysł. Masz trochę racji, firmy pzesadzają. Ale jest 1 zasada: jak Ci źle załóż własną.
Moje poglądy światopoglądowe są dokładnie między PISem, a Palikotem. Natomiast Pis odstrasza gospodarxczo, nie światopoglądowo