Wyświetl pojedynczy post
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2017, 21:43
Temat sędziego zostawiam na osobną dyskusję, ale to co grała Wisła to skandal.
Nie wiem czy kopacze nie chcieli grać, czy Ramirez kazał im stać jedenastką na swojej połowie w pierwszych 45 minutach, ale nie zrobili nic, żeby dać choć cień nadziei na zwycięstwo i ew.walkę o puchary. Nie oddać żadnego strzału przez 60 minut u siebie to wstyd, sytuacja niegodna takiego klubu.

Trzeba próbować budować zespół na przyszły sezon. Budować naprawdę solidnie. Tu nie ma już miejsca dla takich zawodników, jak Brożek czy Boguski, jeśli ambicją są europejskie puchary. Za długo ci ludzie tu grają. Z całym szacunkiem dla Pawła, ale jego ruchy są teraz dużo wolniejsze, brak mu dynamiki, startu do piłki, dryblingu. Oglądając go mam wrażenie, że mega się męczy na tym boisku. Boguski to tragedia od dawna, raz na jakiś czas zdarza mu się przebłysk. Jak można tak długo opierać drużynę na takich zawodnikach. To stawia też pod znakiem zapytania wartość transferów zimowych, skoro w pierwszym składzie wciąż od tylu lat pozostaje Rafał z Pawłem. Jeśli Wisła chce o coś grać, musi tych zawodników zastąpić! Nie rokują już od dawna, na wyższy poziom nie wejdą. W pucharach można by się było spodziewać tylko kompromitacji z tymi graczami w obecnej formie i wieku. Rozumiem jeszcze pozostawienie w kadrze Arka Głowackiego i Patryka Małeckiego, bo oni wciąż są w stanie coś dać drużynie. Ale na nowy sezon potrzebny jest konkretny napastnik i skrzydłowy.

Zresztą widać było doskonale, jak bardzo Wiśle potrzeba świeżej krwi po zmianach jakie zostały przeprowadzone w meczu. Zachara i Bartosz zagrali o niebo lepiej od poprzedników, biegając, walcząc, pokazując pazur. A taki Boguski jest na boisku statystą i trudno tego nie widzieć. Osobną kwestią jest głupota Cywki, który osłabił zespoł, ale warto zauważyć, że nie mamy teamu na puchary i awans do nich byłby mega sensacją. I chyba zagrożeniem - bo w tym składzie kompromitacja byłaby nieunikniona. Mam nadzieję, że ktoś przejrzy na oczy w tym klubie i nie pomyśli o przedłużeniu kontraktu z takimi piłkarzami, jak Boguski, Brożek czy Uryga.
Odpowiedz cytując