Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2017, 11:47
arti napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście z jednej strony zgadzam się z tym co napisałeś o zmarnowaniu i w kolejnym wpisie o talencie bo też widziałem braci w juniorach i widziałem w nich wtedy potencjał na graczy formatu europejskiego.
Po części sam też się zmarnował. Na chwałę Wisły, a swoją zgubę grał tu o wiele za długo, wyjazd był bardzo spóźniony i byle gdzie.
Bardzo celna uwaga - "Na chwałę Wisły, a swoją zgubę grał tu o wiele za długo". gdyby odszedł z 5 lat wcześniej nie mielibyśmy kolejnej legendy i wicelidera strzelców wszech czasów dla Wisły.

Dzisiaj taki piłkarz jak Paweł (przy modzie na zachodzie na polskich piłkarzy) od razu zostałby wyciągnięty i tyle byśmy go widzieli. Ewentualnie wrócił w wieku 34 lat jak Żurawski żeby pożegnać się z kibicami.

Dlatego mimo wszystko dla Wisły i kibiców dobrze się stało jak się stało z Pawłem że grał przez te wszystkie lata u nas
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując