Wyświetl pojedynczy post
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2017, 15:09
Przyznaję się że nie byłem zwolennikiem zatrudnienia anonimowego dla mnie treneraz z Hiszpanii. Natomiast po tych paru meczach pod jego wodzą muszę opinie zweryfikować. Może nie będę go wychwalał, ale większość się pewnie zgodzi z faktem , że Ramirez w tak krotkim czasie poprawił grę Wisły. Są podstawy do tego by dać yemu trenerowi zaufanie i pozwolić pracować dłużej z drużyną.
Jeszcze na dwa aspekty, które mnie zastanawiają w kontekście gry zespołu. Osiągnięcie 5 miejsca i brak widoków na jego poprawę. W jaki sposób trener poradzi sobie z motywacją zawodników. Większość z nich nie ma obaw, że grajac powiedzmy na 80- 90% wyleci bo posiadaja długie kontrakty. Transferów pewnie nie bedzie bo kwestie finansowe. Mnie się wydaje, że już w tym składzie osobowym lepiej nie jesteśmy w stanie grać. Szczegolnie że slyszy sie o opoznieniach w wyplacaniu graczom pensji. Te dwa fakty moga wplynac na koncowa ocene trenera za ten sezon, a które nie są do końca od niego zależne ( może jest dobrym motywatorem, ale jak brak bodźców zachecajacych to chyba musiałby ixh hipnotyzowac a nie motywować)
Tl:dr : jest ok, trzeba kasy i świeżej krwi w drużynie
..
Odpowiedz cytując