Wyświetl pojedynczy post
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2017, 20:00
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ten mecz był kopią sytuacji z przed lat kiedy Wisła zapewniała sobie mistrzostwo kilka kolejek przed końcem ligi. Pamietam, że mecz lub mecze po to był zawsze dramat. Nie do uniknięcia jest takie rozprężenie, rozluźnienie po osiągnięciu celu, na który była taka spina. Kiedyś MP teraz 8ka. Do tego rywal taki, a nie inny wiec mobilizacji nie było żadnej. Nie jest to usprawiedliwieniem oczywiście, bo ten skład piłkarsko jest o kilka klas wyżej niz Lecznej, ale rozumiem przyczyny takiej postawy.

Widać tez było ile znaczy Maczynski dla tej drużyny.

Generalnie bez emocji dla mnie. Jesteśmy trochę ponad przeciętna w tej lidze, taki mamy materiał ludzki wiec co jakiś czas porażka przyjdzie.
Walczyć spokojnie o swoje w 8ce. Ile sie uda ugrać i budować koncepcje drużyny na nowy sezon. Królestwo za napastnika.
Pełna zgoda. Patrzę na Urygę czy Spicicia i widzę, że są za słabi na Wisłę. Dziwię się, bo na ich miejscu gryzł bym trawę wiedząc, że muszę pokazać swoją przydatność drużynie. Dziś byli jednymi z najsłabszych. Radar Urygi przy pierwszej i trzeciej bramce, autostrada po stronie Spicicia. Cała drużyna zagrała słabo i zawsze mnie to wkurza. Bardziej potrafię zrozumieć 3-0 z hegemonem ligi - byliśmy słabsi, luz, git. A tutaj... Przecież gdyby od tego meczu zależała pierwsza 8, jeździlibyśmy na dupach. Videmont mnie nie przekonuje, ale być może to casus Cywki i Brleka. Mam nadzieję, że to był mecz na wywołanie sportowej złości, ale cholernie szkoda punktów. Nie wierzę, że Bartowski jest słabszy od Spicicia. Liczę, że Valencia otrzyma więcej szans, a poza tym ja lubię Zdenka. Piłkarz o takiej charakterystyce jest potrzebny w drużynie, ale on moim zdaniem nie może grać w systemie z jednym napastnikiem.
Martwi mnie brak reakcji na przebieg meczy wśród piłkarzy. Nie było woli do odwrócenia losów meczu. Zawsze zrozumiem, gdy drużyna jest słabsza piłkarsko, ale Łęczna zyskała przewagę bieganiem, doskokiem, agresywnością. Tym odebrała chęci Wisełce.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując