Wyświetl pojedynczy post
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2017, 08:30
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Złudzenie - tylko dlatego, że mecze są na styk i fartownie strzelamy w koncowkach.

W tamtej rundzie bylismy lepiej przygotowani - najlepiej od jakiś 5 lat. Faktycznie ostatni 1-2 mecze rekawami oddychali, co jednak wynikalo z natlkou meczow, konca rundy no i bardzo waskiej kadry. Ale do dziś mam w pamięci mecz z Lechią w ktorym bylo 3:0 gdzie Lechie masakrycznie zabiegali, fizycznie Wisla byla jak kilka lig wyzej.

Trenerem przygotowania fizycznego był Wojtek Żuchowicz, którego sztab i zawodnicy bardzo sobie chwalili. Zaczynał w styczniu 2013 od rezerw, aż w marcu 2016 oficjalnie dołaczył do pierwszej druzyny, ale tylko w lecie faktycznie mial ich pod soba na obozie przygotowaczym i bardzo dobrze to pozniej wygladalo.

Nie moze sytuacja klubu z Mereinskim w tyle zamazywac pewnych rzeczy, bo wtedy nikt nie mial glowy do grania, ale pozniej jak juz odpalili, to kilka mocno przekonywujacych zwyciestw, w tym 3:0 z Lechią czy 5:1 z Arką.

Wojtek dalej jest w klube tylko że przy CLJ. A wynikło to z faktu że Kiko poprosty chcial swojego człowieka. Oczywiście, jest naprawde niezle fizycznie, ale mimo wszystko nie tak dobrze jak w tamtej rundzie
Chyba trochę dopasowujesz fakty do swojej teorii. TS przejął Wisle w Sierpniu a mecz z Lechia czy Arka był na przełomie listopad/grudzień. Po drodze byla jeszcze wpadka z Pogonia 6:2. Nie ma tez mitologizować tego epizodu z Meresinskim - to ze piłkarze używają tego jako wymówki to ja rozumiem ale to ze Ty w to wierzysz to się trochę dziwie. Oczywiście miało to jakiś wpływ na koncentracje ale to ze przez to wyśmienicie przygotowany fizycznie zawodnik nie ma siły biegać to już pospolita ściema.

Mam tez inne zdanie jeżeli chodzi o te jak to piszesz fartowne zwycięstwa w końcówkach. Moim zdaniem to nie bierze sie z niczego tylko jest efektem tego ze mamy wiecej sily. Przykladowo z termalika - to nie byla jedna akcja tylko kilka atakow ktore mogly sie skonczyc bramkami.
Odpowiedz cytując