|
Co do meczu to jedna rzecz rzuciła się szczególnie w oczy. Brak Boguskiego na skrzydle spowodował brak należytej pomocy dla Cywki na obronie. Brlek słabiej wywiązywał się z tego zadania.
Jeżeli zakładamy że docelowo na prawym skrzydle będzie grał Walencja ( zakładam że o grze obronnej pojęcia wielkiego nie ma ) to może się okazać że prawy obrońca, kto by na tej pozycji nie grał, może nie raz i nie dwa mieć do upilnowania dwóch przeciwników. Coś tu trzeba będzie pomyśleć.
Małecki niestety ale bardzo pod formą. W przeciwieństwie do niektórych uważam że w obecnej dyspozycji nic nie daje tej drużynie. Pytanie czy starczy trenerowi odwagi żeby posadzić go na ławce.
Brlek wyraźnie męczył się na skrzydle. Środek bardziej mu pasuje. Nie wiem czy nie lepiej zdecydować się grę albo Llonchem albo Mączyńskim jako typowym DM a rozegranie zostawić Brlekowi i Stilicowi.
A tak poza powyższym to bardzo fajny mecz. Emocje do samego końca i wygrana w samej końcówce. Mnie jako kibica takie scenariusze nakręcają znacznie bardziej niż "kolejne nudne 3:0".
Jak dla mnie znacznie więcej pewności daje drużynie wynik 3:2 po golu w ostatniej minucie niż wygrywanie 3:0 i strata dwóch bramek pod koniec spotkania.
W drużynie widać to czego nie było widać od dawna. Wiarę w siebie.
|