|
Dobry dzień.
Powiem szczerze że poza okresem 45-60min mecz mi się bardzo podobał. Wszystko grane szybko, w większości po ziemi, cierpliwie od boku do boku, co było mocno utrudnione bo Nieciecza nieraz miala 11 ludzi za linią piłki. Ustawienie z jednym skrzydłowym nawet dobrze wyglądało, tutaj duży szacun dla Cywki bo chłop zapierdala od pola karnego do pola karnego, chyba te ryby raz w tygodniu dają mu taką kondycję. Raz niestety nie pokrył Misiaka, ale ogólnie kolejny bardzo dobry występ, o Joviciu który przecież był bardzo dobrym grajkiem już chyba nikt nie pamięta. To zwycięstwo, i to jeszcze z Urygą w składzie, to była pochodna cierpliwości. Brawo drużyna!
Pol Llonch. Jestem mega fanem tego gościa. Typ w odbiorze to biała wersja N'Golo Kante. Przejebany gość. Szkoda że nie strzelił gola. Ogólnie gra w defensywnie drugiej linii wygląda bardzo dobrze. TBB strzeliła jednego gola na farcie, drugiego po stałym fragmencie który był podyktowany w rezultacie zlego podania Urygi. Zdarza się. Ale poza tym nic. Nie ma wysokiego pressingu u nas. Ale jak już przejdą linię środkową to przestrzenie są błyskawicznie zamykane, przeciwnik ma bardzo limitowane opcje rozegrania. Czysty przechwyt i kontra. Dużo tego było wczoraj. Taktycznie jesteśmy naprawdę na innym poziomie niż za Wdowczyka, Pawłowskiego, Moskala czyli przedstawicieli PMsz.
Indywidualnie:
Cywka, Sadlok - świetne mamy boki. Chłopcy chodzą jak należy. Trzeba jedak pracować nad dośrodkowaniami.
Małecki - niestety Mały od początku rundy jest trochę pod formą. Dużo przegranych dryblingów, słabych dośrodkowań niestety.
Mączyńśki - nie jestem fanem niestety. Nie potrafi przełożyć dobrej formy z kadry na klub. Ktoś przypomni mi jakiś jego naprawdę dobry mecz w tym sezonie? A no właśnie. Zgubił krycie przy bramce.
Brożek - Paweł to legenda, ale już trochę po drugiej stronie rzeki. Nie wiem czy nie byłoby lepiej zaczynać z Ondraskiem/Zacharą, a Pawła wpuszczać w 2giej połowie.
Videmont - bardzo dobra zmiana, choć dalej sprawia wrażenie jakby się bał własnego cienia. Więcej odwagi ziomeczku!
Wszyscy na Zagłębie!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
|