Dzimi napisał(a):

Tak z przypadku znalazłem sobie ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=1p-1ukxBLak
A potem zobaczyłem kilka kolejnych filmików tej Wisły z Żurawskim, itp. Kontrast pomiędzy Wisłą z ostatnich lat a tamtą jest ogromny. Wyobraża sobie ktoś teraz tak szybkie i dokładne wykonanie rzutu rożnego jak w 3 minucie ww. filmu? wszystko z pierwszej piłki. Bo ja nie.
I to co bardzo rzuca się w oczy: dużo szybsze, dużo dokładniejsze rozegranie w ofensywie, piłkarze o dużo większych możliwościach. Melikson w tamtej drużynie nie wyróżniałby się zbyt specjalnie. To był dream team. Pol Llonch przy Cantoro to drewniak, a Szymkowiak na tle Mączyńskiego to jak Messi.
Ale i tak byłby dużo lepszy od obecnego Stilicia
|
Oczywiście to banał, że skład z 02-05 to dream-team do którego żadna nasza późniejsza drużyna nie miała startu, ale też fakt, że wyciągnąłeś wyjątkowo niewdzięczny mecz do porównania - do tej pory go pamiętam, gdyby nie nieskuteczność i fenomenalny wówczas Boruc to powinniśmy wygrać z 6-0. Puśćcie sobie ten filmik i zobaczcie, co się tam dzieje przez pierwsze 20 minut - rzeczywiście klepa, precyzja, tempo, myśl taktyczna imponujące. Miło było to znowu obejrzeć.