Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2017, 16:08
Ja tam nie wiem, też uważałem, że Brożek zagrał dobrze, aczkolwiek było to "dobrze" z gatunku dobrych występów Lewandowskiego w kadrze jakieś dwa lata temu. Czyli niby pokazywał jakość, ale jak przychodziło co do czego, to np. skutkiem cofania się do rozegrania czy przytrzymywania piłki pod kryciem było to, że nie było go potem przed bramką do zamknięcia akcji. I faktycznie, to, ile daje Brożek drużynie, nawet jeśli nie strzela, było widoczne dopiero po tym, jak został zmieniony przez Ondraska.

Boguski zagrał słabiej, ale w granicach, do których nas przyzwyczaił. Zabrakło mu, jak zwykle, pazerności na gole, zdecydowania co do kończenia akcji strzałem. No, ten chłopak tak już ma, że zawsze najpierw się rozgląda komu może dograć, a dopiero w ostateczności decyduje się sam strzelać. Nawet w pierwszej sytuacji widać było, że nie próbuje przyjąć na strzał (inna sprawa, że przyjął źle i rozpaczliwie strzelać już musiał). No, taki nasz altruista, który z niewiadomego powodu ma w sobie to coś, co pozwala mu się znaleźć zawsze w dobrym miejscu, tylko zawsze chce pomagać innym. Czasem mam wrażenie, że on tak lubi być w cieniu, że specjalnie nie chce być tym, który przesądził o wyniku

Generalnie, na spokojnie, ciężko mi się mimo wszystko czepiać chłopaków, bo zagrali niezły mecz, w którym mieli nie przegrać i nie przegrali. Ze wszystkich drużyn obecnego top4 Lech zaprezentował się w Krakowie najlepiej.
Odpowiedz cytując