Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2017, 19:45
Z tego co zauważyłem, forum jest podzielone co do tego, czy warto było wystawiać Stilicia od pierwszej minuty. Mi środek Mąka-Brlek-Stilić odpowiada bardziej niż ustawienie z Llonch'iem. Bez Lloncha będziemy mieli trochę mniej odbiorów, bo Brlek nie daje takiej jakości w defensywie, ale ze Stiliciem i grającym za nim Chorwatem mamy znacznie więcej opcji w ataku. Petar to dla mnie raczej 8ka niż 10tka. Nie potrafi aż tak dobrze podłączać się do ataków jak Semir. Bośniak jest praktycznie gwarancją stworzenia kilku sytuacji bramkowych w spotkaniu, nawet jeśli ogólnie mecz mu nie wychodzi i przez większość czasu człapie po boisku. Brlek, jeśli idzie o samo tworzenie okazji bramkowych, jest znacznie mniej regularny. Lubi grać głębiej, podczas gdy Semir odruchowo przesuwa się w okolice pola karnego. Dodatkowo Stilić ma lepszy zmysł do gry kombinacyjnej i potrafi zagrać niekonwencjonalnie. Jego kreatywność i ustawianie się odciąża Małeckiego i Boguskiego. Daje nam dodatkową opcję w rozegraniu pod bramką rywali. Chciałbym byśmy jeszcze kilka razy spróbowali ustawienia Mąka-Brlek-Stilić, bo jeśli ta trójka wypracuje sobie automatyzmy, to jakość gry może się znacznie poprawić.
Odpowiedz cytując