Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2017, 09:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oprócz tego mecz pokazał, że wcale nie odbiegamy od czołówki ligi.
Kiko zaczął budowę drużyny od tego, co najważniejsze: defensywy i gry defensywnej całej drużyny.
weszlo wywiad z Junco nt Kiko napisał(a):
1) Ramirez to dobry taktyk. – Jeśli przeanalizujecie jak grały zespoły Kiko zobaczycie, że wszystkie miały określoną charakterystykę. Wszystkie były bardzo dobrze zorganizowane, a to jest co czego nam brakuje. Gdy Wdowczyk zrezygnował, poprosiłem dwóch trenerów z czołowych zespołów Primera Division, by spojrzeli na nasz zespół tak, jakby mieli z nami zaraz zagrać w Lidze Mistrzów czy Lidze Europy. I jednym ze słabych punktów była właśnie organizacja i taktyka. Dlatego zatrudniliśmy Kiko też po to, by rozwiązał ten problem.

2) Ramirez zna się na defensywie. – Tracimy również za dużo goli, 1.7 na mecz, co znaczy, że musimy strzelić co najmniej dwa gole w każdym spotkaniu. Nie ma wielu zespołów w Europie, które są w stanie to zrobić. Kiko bardzo dobrze pracuje z zespołem w defensywie.

3) Ramirez umie wyciągnąć maksa z piłkarzy. – Kiedy kończy swoją pracę, zawodnicy są na wyższym poziomie. Uformował wielu dobrych piłkarzy. Choć warto podkreślić, że nazwisk akurat nie poznaliśmy.

4) Ramirez ciężko pracuje. – Kiko nie ma wielkiego nazwiska, ale jest pracowity. Zostawia rodzinę w Hiszpanii, bo jest tutaj, by skupić się na pracy. Ma głód sukcesów.
Kosowski o Kiko w PS napisał(a):
Decyzja działaczy Wisły bardzo mnie zaskoczyła. Nikt nie zna Ramireza, nikt o nim nic nie wie. Trafił do klubu chyba tylko dlatego, że wcześniej zdobył zaufanie wiceprezesa Manuela Junco. Myślę, że niedługo Sobolewski znów zostanie pierwszym trenerem Białej Gwiazdy. Może kiedyś będę musiał odszczekać swoje słowa, ale na razie nie wygląda to dobrze. Nic tu nie pasuje. Hiszpanie i Polacy różnią się pod względem mentalności, inaczej przygotowują się do sezonu i mają inną filozofię futbolu. Przygoda Ramireza z Wisłą nie potrwa zbyt długo. Przed Radkiem Sobolewskim wiele nauki, ale tę naukę mógłby pobierać, asystując doświadczonemu trenerowi z Polski. Działacze podjęli wielkie ryzyko. Na miejscu Junco nie odważyłbym się na taki ruch. Chciał mieć trenera, któremu ufa? OK, ale ponosi też pełną odpowiedzialność za swoją decyzję. Myślę, że jeśli pomysł nie wypali, pracodawcy będą dla niego bezwzględni. A co do Ramireza, poczekajmy do pierwszych meczów. Kluczowe może okazać się to, że w ogóle nie zna rozgrywek. Potrzebuje czasu, ale nie ma go za wiele.
Tomek Kłos mu wtórował, a Frankowski mówił by dać Kiko szanse.

Ja sie ciesze ze mamy trenera ktory robi to co mówił ! a nie .......ety jak polscy trenerzy ktorzy po miesiacu pracy widza same braki dziury i trupy w szafie.
Szacun. Miala byc defensywa - i jest. Na atak poczekamy chwile bo zbyt piekne by bylo jakby w 3 miechy odwrócił wszytko do góry nogami, ztunningował i wygrywał. Wtedy to by go Real podkupił.
Fajnie wczoraj Kiko zył przy linii, pod koniec złe podanie Brleka, miedzy 2 naszych po ktorym tracimy pilke. Pierwsza emocja Kiko to nerw na złe zagranie, lecz po sekundzie patrzy na Brlea i bodaje Bartosza z Cywka i bije im brawo by sie nie poddawali i zagrzewa do walki. I ja cos takiego bardzo szanuje
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując