Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2017, 22:23
Z piątki jedynie wybija się piłkę po niecelnym zagraniu drużyny przeciwnej na tą chwilę

Dla mnie bardzo słaby mecz Załuski i tyle, rozegrał w tym sezonie dużo lepsze (chociażby ostatnio z L). Dwa babole, jedna świetna interwencja, reszta to był jego obowiązek. Można się kłócić, że był faulowany, ale już widzę jak sobie tak daje wejść na głowę Pereiko, Boruc czy inny charakterny gość. Po prostu zabrakło zdecydowania i jaj w tej sytuacji. Często podobne wtopy zaliczał Fabian w P-League zanim trochę nie przypakował i nie zmienił podejścia. Trochę to trwało. Zabrakło doświadczenia w takiej męskiej grze i tyle, wychodzą lata wygrzewania ciepłej ławeczki w Celticu.

Ja go nie krytykuje ogólnie. Po dłuższym czasie w bramce trochę okrzepł i widać, że jest na pewno lepszy od Miśka. Tak samo jak Misiek ma świetny refleks, ale do tego dokłada bardzo dobrą grę nogami. Obydwaj mają problemy z wrzutkami, również obydwaj mają dobre czucie do wychodzenia z bramki i wyciągania piłek puszczanych na styk. Gra nogami sprawia, że wyżej cenię Załuskę, ale pod względem bronienia prezentują podobny poziom.

Przyznam, że wpieniała mnie gra nogami Miśka, a teraz wpienia mnie to, że Załuska prawie nigdy nie łapie piłki. Bardzo często wybija, gdy powinien łapać. Ok, rozumiem, czasem się zdarza - niestety Załusce nagminnie.

Generalnie na tą chwilę Załuska jest numerem jeden, ale tylko dlatego, że Misiek nie umie grać w piłkę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.03.2017 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując