Wyświetl pojedynczy post
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2017, 18:24
nesta napisał(a):Wyświetl post
Naszła mnie jeszcze taka refleksja związana z naszym trenerem, że to nie jest tak, że on jest fanem akurat defensywnej taktyki czy tego określonego ustawienia. Po prostu doszedł do słusznego wniosku, że materiał ludzki, którym dysponuje Wisła, zostanie najlepiej wykorzystany własnie w ten sposób. Solidni obrońcy + kilku szybkich piłkarzy, wśród których jednak próżno szukać wybitnych techników czy mistrzów kreacji.

W nowym sezonie jak do formy dojdzie Stilic, zaskoczy miejmy nadzieję Valencia, uda się pozyskać napastnika - możemy grać zupełnie inaczej. Bo Kiko stwierdzi, że ma już większy potencjał ludzki, aby grać ofensywną taktyką.

Mądry trener, który nie rzuca banałami o krakowskiej piłce i zawsze ofensywnej Wiśle tylko patrzy obiektywnie co ma i na tej podstawie przygotowuje taktykę.
A wiesz, co mi się przypomniało?

Jak Junco mówił, że szukają trenera (po analizie przeprowadzonej przez jego "kolegów" czy tam osoby, którym powiedział, nie wnikam), który zajmie się naszymi mankamentami, tzn. wyprowadzi nasze najsłabsze elementy gry.

I może jest tak, że Junco przygotowuje materiał pod przyszły sezon (tak, wiem - zawsze mówienie, że może od przyszłego sezonu będzie lepiej ) tym, że teraz wyprowadzi niedociągnięcia, a przy pewnie jakiejś wymianie kadry przez wakacje dojdzie do zmiany stylu gry na przykład.

Tak mi się przypomniało
Odpowiedz cytując