Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2017, 14:55
Cytat:
Czytam i nie wierze. Nie ma w tym żadnego przypadku. Jesteśmy zespołem swojego stadionu. Na wyjazdach słabiutko.

Co nie zmienia faktu że też chcę abyśmy dzisiaj wygrali.

btw
czasem myślę że niektórym z euforii rozum zabrało
Nie, po prostu nie do końca wierzę, że jest to kwestia stadionu, tylko raczej zbiegu okoliczności. Rozumiem, że drużyny grające u siebie mają delikatny handicup, a na wyjeździe troszkę trudniej. Średnie stosunki wygranych do porażek to potwierdzają. W naszym wypadku ten stosunek jest w tym sezonie mocno zachwiany, czytaj : przegrywamy dużo więcej na wyjeździe niż powinniśmy statystycznie i wygrywamy za dużo u siebie. Jeżeli piłkarsko jesteśmy 7, to powinniśmy być 5 u siebie 9 na wyjeździe (podałem te miejsca z czapy, orientacyjnie) bazując na piłkarskiej średniej.

Dlatego też w tym sezonie nasze wyniki u siebie i na wyjeździe to raczej kwestia przypadku i poza wpływem mentalnym na piłkarzy nie jest to znaczący czynnik. Od tak się przydarzyło w obecnych rozgrywkach, w poprzednich ten stosunek był inny. Nie można mówić tu o jakieś daleko idącej tendencji. Tak samo Legia, z reguły była mocna u siebie, w tym sezonie akurat tak się składa, że im u siebie nie idzie. A jaki z tego morał?

No właśnie.
Moim zdaniem morał prosty : nie stawiaj pralki koło lodówki, bo ci rower zapi.erdolą!

W tym momencie trzeba patrzeć na obecną formę i możliwości. To drugie Legia ma dużo wyższe, za to to pierwsze zdecydowanie gorsze. Także, faktycznie - dziwię się bukom, że kurs na remis 4 i na Wisłę 6. Powinno być 3 i 4 gdzieś maksymalnie. Obstawiam wyrównany mecz. A liczę na piękne zwycięstwo.
Odpowiedz cytując