regan napisał(a):

|
Moim zdaniem Sadlok zrobil mecz. Asysta przy pierwszej bramce i kapitalne zachowanie przy drugiej. Wkrecil obronce pobiegl na obieg odciagnal obronce i tym zrobil Videmontowi miejsce na wypieszczona pilke do Brleka. Jak dla mnie Sadlok gracz meczu.
|
Pełna zgoda z wyjątkiem tego że w obronie jednak radził sobie co najwyżej średnio.
WioReXXX napisał(a):
|
Czy slyszeliscie wypowiedz Mielcarskiego w calosci? Przeciez on akurat wrecz bronil decyzji Wisly.
|
Dokładnie. Mielcarski czasami bywa irytujący i można usłyszeć "nutkę" żalu do Wisły w jego komentarzach meczowych ale co do Kiko to bardzo rozsądnie się wypowiadał. Mielcar to nie jest zły facet i jeśli chodzi o ekspertów to jeden z fajniejszych do posłuchania gości. Poza tym gdy był naszym dyrektorem od spraw sportowych to całkiem ciekawie sobie radził i pragnę przypomnieć że to on nam sprowadził Petrescu co było umówmy się majstersztykiem..jak się skończyło to wiemy.
Co do Mielcara tak przy offtopie to pozwolę sobie wkleić fragment tekstu z
Przeglądu Sportkowego który użytkownik
abcabc zaserwował w temacie "Byli piłkarze..."
Cytat:
Mandziarę bronią wyniki, ale jest też jego drugie oblicze. Bezwzględnego menedżera, o którym wielu byłych piłkarzy nie ma najlepszego zdania, którego często można było spotkać w salach sądowych (proces z Wisłą Kraków ciągnął się jedenaście lat) i mściwego, o czym przekonał się Grzegorz Mielcarski.
Bogusław Cupiał ufał młodemu agentowi i liczył, że sprowadzi inwestora z Niemiec, który odciąży go od wydatków na Wisłę, a w przyszłości być może przejmie klub. Zielone światło, by firma Mandziary obsługiwała na wyłączność klub przy transferach, to był ewenement. Ale właściciel Białej Gwiazdy liczył, że dobrze na tym wyjdzie i pojawi się wspomniany inwestor.
Pojawienie się w klubie Grzegorza Mielcarskiego, nowego dyrektora sportowego, zaogniło sytuację. – Zastałem pewne mechanizmy, które funkcjonowały od lat. Być może istniała jakaś umowa między Cupiałem i Mandziarą, że temu drugiemu należą się pieniądze z transferów. Nie we wszystkich rozmowach brałem udział. Były dziwne zapisy, które mi się nie podobały i dlatego kilku faktur nie zaakceptowałem. Nie mogłem zgodzić się na należności dla Mandziary za transfer Błaszczykowskiego z KS Częstochowa, skoro wiedziałem, że prowadziłem go z prezesem Januszem Basałajem. Dziwne wydało mi się też sprzedawanie Żurawskiego do Celticu Glasgow przez Kapkę i Mandziarę z pominięciem dyrektora sportowego. Z etycznego punktu widzenia to budziło wiele wątpliwości – opowiada Mielcarski.
Dziennikarz Gazety Wyborczej opisał scysję między Mielcarskim i Mandziarą. Ten drugi miał mu powiedzieć: „Ja cię i tak załatwię, że wylecisz z Wisły”.
|
Także jak widać ta nutka żalu w głosie i komentarazch Mielcara ma swoje uzasadnienie. To były dziwne czasy i praktyki.