Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2017, 11:25
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Tak, i ile tej kasy z klubu wyciągnał? A czemu Wisla mialaby nie rozegrać kolejnych meczów i nagle miala być katastrofa finansowa w klubie? Pensje byly wyplacone do czerwca, kasa byla i kolejn a umowy sosnroskich czy C+ by zeszla.
Zdążył wyciągnąć 500 tys. zł, więcej się nie dało w danym momencie. TS sądzi się z nim o 400 tys. zł (100 tys. było zapłatą dla niego za przejęcie klubu). Na nasze szczęście nie doczekał transz z C+.

Sponsorzy by się wycofali, bo nikt nie chce być wiązany z przestępcami. To wizerunkowe samobójstwo.
To co opisywałem miało miejsce w przypadku wielu klubów. Transze z C+ to o wiele za mało, żeby klub ekstraklasowy mógł przetrwać. Mówiła o tym m.in. prezes Jagiellonii.

Ja Ci mogę tłumaczyć, ale Ty i tak nie przyjmujesz pewnych rzeczy do wiadomości.

WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
A w najgorszym razie, nie byloby wyboru i miasto by wzielo klub - z uwagi na stadion nie mogloby pozwolic na spadek.
Bzdura. Miasto nie miało żadnej intencji przejęcia Wisły.

To jest Twój problem. Masz pewne wyobrażenie o rzeczywistości, ale oparte jest ono tylko i wyłącznie o jakieś skrawki medialne do których sam dopisujesz historyjki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2017 o godz. 11:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując