|
Niestety to jest przykre, że tak trudno jest utrzymać na dłuższy czas jakąś partię/ugrupowanie w stałym, silnym składzie bez większych rotacji.
Przez ta ostatnie lata jako ludzie o prawicowych, konserwatywnych lub narodowych pogladach mieliśmy do wyboru w wyborach parlamentarnych do sejmu RP i PE czy samorządowych takie partie jak UPR, KNP, Korwin, RN, Kukiz, PJNy, Marki Jurki czy inne Gowiny i pewnie o 5 innych jeszcze zapomniałem. Mieliśmy takich ludzi, którzy niby już osiągnęłi jakąś pozycję i teraz będą rozwijać skrzydła, tworzyć mocne partie, jak Kukiz, Korwin, Kowalski, Winnicki, Wilk itp. I co? I jajco. To wszystko się szybciej rozmywa niż powstaje. To sa takie pojedyncze strzały na potrzeby jednych wyborów lub jednej kadencji (jak teraz Kukiz? Oby nie)
I jak tu głosowac na kogokolwiek skoro za miesiąc, po wyborach lub za rok tej partii, na którą głosujesz lub człowieka, który im przewodził już nie będzie?
Śmiech na sali co się dzieje na prawej stronie.
Nie wiem sam czy to jest kwestia zbyt wrażliwego podejścia i honoru czy pędu do koryta, obstawiam to drugie bardziej. To pokazuje, że ci ludzie tylko niewiele różnią się od PO-PiSów bo każdy z nich też ma najpierw na celu własne dobro, własne ego, fejm a dopiero później Polskę i dobro kraju.
Ja mam nadzieję, że mimo wszystko przy tym Kukizie wytworzy się jakiś normalny ruch, do tych którzy zostaną dołączą nowi kumaci ludzie, i powoli sytuacja się tam ustabilizuje. Od Kukiza odeszło już z tego co czytałem 10 czy tam 11 posłów. Jak na 16 miesięcy to w uj dużo. Co miesiąc ktoś ucieka, grubo.
Pocieszające jest jedynie to, że jako całość Kukiz tworzy jakiś spójny obraz, tworzą mądrą opozycję, próbują działac merytorycznie i że mają wśród siebie jednostki wybitne czy może "wybitne" bo też stawianie komuś pomników za to, że jest opozycją, która właściwie nic nie musi, wystarczy, że będzie ładnie gadać i już plusuje nie byłoby poważne. Dlatego chciałbym zobaczyć Kukizów przy władzy, przynajmniej w koalicji i ocenić na ile ci ludzie, którzy teraz mi się podoba jak gadają sprawdzą się w praktyce a nie w pustych słowach.
PiS już życie zweryfikowało. Oczywiście te całe lewackie .......enie zlewam, czyli Antoni oszołom, będzie wojna z Rosją, aborcja, aborcja, Kaczyński niedorozwinięty itp to zwykłe bicie piany przez pajaców ale działania typu wszechobecny socjalizm, dalsze zniewalanie ludzi (jakieś 3 lata więzienia za ubicie sobie świni bez zgłaszania gdzieś tam - to jakiś nowy pomysł, o którym wczoraj czytałem), jakieś ordery za zasługi dla obronności kraju dla Misiewicza. Ja jebie. Zrobili sobie prywatny folwark z tego wszystkiego i nic więcej. Ludziom pomagają niewiele, prawa nie upraszczają, sensowne pomysły Kukizów odrzucają. Tragedia.
Pisałem już kiedyś, że trzeba gruntownych zmian a nie pudrowania. PiS pudruje, wiele nie robi, coś tam działa na swój sposób, w części swojej polityki są takimi samymi pajacami jak PO, jedynie światopoglądowo sa lepsi. Niby dobre i to ale jak w takim tempie będa następowały zmiany to zanim się doczekamy normalnej Polski to tysiąc lat minie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|