Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2017, 00:35
s1mone napisał(a):
Strasznie dużo tych transferów, mam nadzieję, że nie zachwieje to równowagą drużyny. Ja generalnie jestem fanem taktyki - wziąć 3 ale dających jakość, niż wziać 10 i liczyć, że ktoś odpali. No ale pewnie na jakościowe wzmocnienia nas nie stać niestety.
Mam podobnie. Z natury jestem pesymistą i ten nasz zimowy zaciąg kojarzy mi się z Riosem, Quioto, Frycem, itd. itp. Niby zawodnikami raczej młodymi i rozwojowymi, ale w rzeczywistości nieogranymi i sprowadzonymi by zwiększyć rywalizację i poszerzyć kadrę, a nie by być wzmocnieniem "na dziś". Nabraliśmy zawodników, z których większość rozegrała w tym sezonie mniej pełnych meczów, niż my zrobiliśmy transferów.

Rozróżniłbym dwie grupy spośród naszych nowych grajków:
1) Gonzalez, Stilić i Llonch, od których można oczekiwać pewnej jakości. Śmiało wierzyć, że albo wejdą do pierwszego składu, albo będą wywierać presję na podstawowych piłkarzach. Oczywiście, oni też mogą ostatecznie nie odpalić, ale szansa, że dadzą radę, jest duża.
2) pozostała piątka. Ci piłkarze to eksperymenty, które mogą się fajnie pokazać albo totalnie spalić. Nie zdziwię się, jeśli kilku z nich nie zagra do końca sezonu ani minuty o stawkę. Ktoś z dwójki Spicić/Bartkowski może się nawet nie mieścić na ławie. Podobnie może być z przynajmniej jednym z nowych skrzydłowych.
Ostatnio edytowane przez jova : 17.02.2017 o godz. 00:40.
Odpowiedz cytując