ashkeczup napisał(a):

Mówisz o wychowywaniu zawodników i podajesz za przykład Sobola, który przyszedł w wieku 28 lat. Dobre masz argumenty.
Chcesz spuścić nas do 1 ligi byle juniorzy grali? Widziałeś co nasza utalentowana ekipa mistrzów CLJ wyczyniała gdy dało się im szanse w Eklasie?
Co ma z tym Handzlik wspólnego? Ty mi mówisz słabej pamięci? 10 minut temu napisałeś o młodych polakach, którzy by się z Wisłą utożsamiali, a Wisła(kibice) z nimi. Wytrzeźwiej i odpisz jutro
|
Z toba rozmowa nie ma najmniejszego sensu bo ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Ty wplatasz tu watki akademii i wywochowania mlodzikow a ja w ogole o tym nie pisze tylko komentuje obecna strategie transferowa ktora moim zdaniem zmierza w zlym kierunku.
Co za problem jest wychowac kogos na Wislaka w wieku 28 lat? Gosc jest zzyty z klubem za Wisle da sie pokroic z nikad to sie nie wzielo. W wieku 28 lat nie mozna zostac Wislakiem?
Moze jeszcze raz wystosuje swoje postulaty i to w punktach dla jasnosci.
1) uwazam ze trzon druzyny powinien byc zzyty z klubem, powinien byc zwiazek emocjonalny miedzy pilkarzami a klubem powinny to byc wzorce do nasladowania, bo Wisla to nie tylko klub dla konsumenckiego konsumowania dla Nesty ale tez historia i tradycja ktora trzeba budowac.
2) nie mam.nic do obcokrajowcow, natomiast zwracam uwage ze 11 obcokrajowcow w zespole to jest za duzo, argumenty juz podalem. Obcokrajowcow wg. mnie moze byc 5 moze 6 i tylko po to zeby podnosili poziom druzyny a nie po to by byli zapychaczami. Zapychaczy mozna naszych brac.
3) krytykuje ta polityke bo juz pewne jej etapy przerabialismy w historii kilkukrotnie. Zaciagi i zrywy nie wychodzily nam na dobre, trafiali tu najemnicy ktorzy nas mieli w dupie i tez jaraliscie sie na poczatku a potem wolaliscie z trybun do Maskanta zeby wpuscil mlodych Polakow.
4) uwazam ze transfery trzeba przeprprowadzac z glowa a nie na hurra zeby nie zachwiac rownowagi w druzynie i eliminowac ryzyko niewypalow. My w tej chwili mamy 10nowych zawodnikow o ogromnym ryzyku nieywpalów. Dziwi mnie ze az tylu zza granicy, jakby nie mozna polskich niewypalow gdzies znalezc.
5) w tej chwili mamy 3 pilkarzy z poza UE a moze byc tylko 2. Nie kumam strategii.