Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2017, 23:01
regan napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze Ja bym chcial zeby Wisla byla FABRYKĄ polskich pilkarzy, Wislakow a nie kolumbijczykow czy Chorwatów i innych. Nie stac nas na sciagniecie 20 latkow co wciagaja lige to sciagamy 20 latkow co ligi nie wciagaja... tylko czemu 75% zza granicy? Zagraniczny ma byc lepszy a sciagamy sredniakow ktorzy w wiekszosci sa na lawke. Po co ?

Po druge chcialbym widziec Wisle ktora jest fabryka z misja ktora bedzie wychowywac Wislakow tj. Sobol Glowa, Brozek, Maly, Baszczu Blaszczu Zienczuk itd i bedzie promowac wartosci nasze. Nie chce Wisly murzynskiej latynoskiej holenderskiej hiszpanskiej i jakiej kolwiek innej. I da sie to zrobic bez problemu.

Materialow na pilkarzy jest w Polsce mnostwo natomiast tylko Legia potrafi z nich zrobic pilkarzy i na nich zarabiac. My tez mozemy, klatwy na.nas nikt nie rzucil.

Dzieciaku... narodowosc ma znaczenie, bo ludzie chca sie z kims utozsamiac miec bohaterow wzorce do nasladowania, Sciagniecie 10 pilkarzy zza granicy o watpliwej jakosci nie jest niczym nadzwyczajnym jesli mowimy o porownaniach do Wisly holenderskiej.
Chłopaczku... Utożsamiaj sie z najemnikami jak chcesz. Mi wystarczy, ze piłkarz jest dobry, i będzie prowadził mój klub, z którym sie utożsamiam do sukcesów. W obecnym futbolu, świecie w ogóle granie karta narodowości brzmi jakbyś obudził sie po 10-15 latach.

I przypomnij sobie np. niejakiego Brasilie. Ludziom wystarczyło, ze ma śniada cerę, jest Brazylijczykiem, szybko biega i niezle kopie lewa noga. Nikomu nie przeszkadzało ze piłkarzem jest co najwyżej średnim, a cały stadion i tak ryczał Brasilia Brasilia.

Stawiając na tych marnych Polakow nie tylko nie sprawisz, że ludzie utożsamią się z Wisłą, ale wręcz ich od niej odstraszysz.
Ostatnio edytowane przez nesta : 16.02.2017 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując