Ogryzek napisał(a):

A gdyby ten Nawałka nie dostał szansy z kadrą to co? Byłby ch.ujowy? Bo tylko Górnika prowadził. Przecież wg rozumowania Dariooka - "polscy trenerzy są chu.jowi. A dlaczego chujowi - bo polscy.
Morał - jesteś Polak - jesteś Chu.jowy. No jest moc w argumentacji.
Nie znaczy to że większość polskich trenerów jest bardzo dobrych. Większość jest słaba, średnia, przeciętna. Są też dobrzy trenerzy. - ale takie uogólnianie to przedszkolem hejterskim zalatuje. Prostym ludziom się to podoba - z całym szacunkiem. Mnie nie.
Ale ja nie łykam takich chamskich prostych uogólnień dla frajerów (polski piłkarz chujowy, polski trener chujowy, za to cudzoziemiec to brylant - im dalej na zachód). Ja nie mam kompleksów bo pracuję z angolami, Niemcami Amerykanami czy innymi. Jak ktoś ma kompleksy - zamiast je weryfikować - woli je hodować w sobie. To jego problem
Btw
Jakiś czas temu polscy piłkarze to było dno, drewno i .....oza... a tu nagle narracja się załamała kiedy to polscy piłkarze są w cenie i robią kariery po sukcesie reprezentacji i Błaszykowskiego z Lewandowskim.
|
I w zasadzie tak było. Póki jeszcze A. Nawałka był naszym pracownikiem, jeździł na szkolenia, robił kursy, uprawnienia - ale nie dostał szansy poprowadzenia zespołu. Bycie selekcjonerem to trochę co innego + duże zasługi ma cały sztab reprezentacji (pełen wiślaków, swoją drogą) ale po cichu liczę, że jeszcze dostanie szansę u nas po zakończeniu romansu z kadrą i to będzie ciekawy czas.