Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2017, 21:37
Cytat:
Kolonizowanie polskiej gospodarki? Chłopie cały świat kręci się na globalizacji gospodarki, a Ty rzucasz hasłami jakbyśmy byli w XVIII wieku. Jesteśmy zbyt młodym "wolnym" Państwem żeby stawiać warunki i "kolonizatorów" wyganiać. Są tu potrzebni chociażby do tego, żeby nas tej dużej gospodarki troszkę nauczyć - bo z wielu względów jesteśmy pod tym kątem głupkami - i to nie żadna obelga, po prostu nie mamy w tym doświadczenia.
Nie denerwuj się tak. Nie rzucam żadnymi hasłami tylko taka jest prawda. To wszystko jest ze sobą ściśle powiązane i nie przypadkowo z tych państw kolonizowanych, czyli nazwijmy je gorszych, ludzie ciągną (emigracja) do państw lepszych, do tych, które rozdają karty i wysysają kasę z tych słabszych, kolonizują tych słabszych.
Wiadomo, że tam zawsze będzie lepiej bo nie dość, że na swoim podwórku rządzą tacy Niemcy, Francuzi czy Anglicy to jeszcze sobie porobili kolonie w takich Polskach.

Nie wiem czy Ty nic nie rozumiesz, czy specjalnie trollujesz. Ja tu nie piszę, że mamy wszystkich i wszystko obce wyjebać bo musi być prawilnie, wszystko na 100% polskie i po polsku. Tylko piszę, że co za dużo to nie zdrowo i gdzieś ten balans poszedł w złą stronę skoro żyjemy w Polsce a jesteśmy opanowani przez zagraniczne firmy.
Podstawa każdego domu, codzienność - zakupy. To jest skandal, że w tej gałęzi jesteśmy tak opanowani przez obcych. Każdy wydaje kasę na spożywkę i to jest tragedia, że zamiast kupować u siebie to kupujemy u Niemca cy Brytola.
Oddaliśmy im kury znoszące złote jaja - markety, media, telekomunikację, jeszcze tylko kopalnie, lasy i energię dajmy i będzie super.
Jeśli to nie jest kolonizacja to nie wiem co nią jest.
Obudź się, to jest wojna ekonomiczna.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.