Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2017, 16:21
Chodzi raczej o powtarzalność. Jak jesteś piłkarsko lepszy i prowadzisz grę masz większą szansę wygrać. Wiadomo, dwa razy wygrasz, raz przegrasz, raz zremisujesz.

Zauważ, że zespoły jak Leicester to są raczej jednorazowe wyskoki a potem sprowadzenie do parteru. Podobnie z Bruk-Betem, może w tym sezonie będzie w grupie mistrzowskiej, ale to raczej wypadek przy pracy. Podejrzewam, że przy takim stylu gry jednorazowy.

Gorzej jak jesteś piłkarsko gorszy, ale i tak usiłujesz za wszelką cenę prowadzić grę to wychodzi Wisła Kazia Moskala.

Ja rozumiem, że trzeba dopasować taktykę pod stan posiadania, ale ciężko mówić o tym, że zagraliśmy dobry mecz. Nawet sami piłkarze to czują, że mieliśmy dużo szczęścia i ja się z tym zgadzam. Wiadomo - 3 punkty najważniejsze, ale gra wcale nie napawała optymizmem, bo być gniecionym przez Koronę przez długie fragmenty to żaden powód do dumy.

Ok, miło jest wygrywać, ale mam nadzieję, że w przyszłych meczach mimo wszystko będzie więcej gry w piłkę, a mniej dzidowania na aferę. To jest właśnie prawdziwa kontrola, bo kontrola poprzez pozwalanie przeciwnikowi na grę - bo i tak nie strzeli, to żadna kontrola. A parę razy było naprawdę gorąco pod naszą bramką; ja osobiście drżałem o wynik jakoś do 85 minuty.
Odpowiedz cytując