Biorac pod uwage slowa oficera, ze sa cyborgami pracujac 14h to nie wydaje mi sie. Chyba, ze wolnego nie maja nigdy i pracuja te 14h dzien w dzien. Wtedy to i moze by wyszlo tyle nadgodzin.
Zreszta to malo istotne bo pewnie dzieki tym wpadkom/wypadkom wymusza lepsze warunki pracy dla siebie - lepsza pensja, mniejszy wymiar pracy. PIS pewnie na to pojdzie na dzien dobry, w koncu to nie ich pieniadze. Szczerze, to bardziej mi bliska by byla wersja, w ktorej to VIPy z tylnego siedzenia nakazuja kierowcom jezdzic na urwanie glowy, na zasadzie w stylu: "dobra Maniek, nastepne spotkanie, w domu mam byc ... za godzine, wcisnij tam gazu ile fabryka dala... a bidny BORowiec musi wcisnac bo jak powie, ze to niezgodne z przepisami to pewnie po robocie.
Co do WSI i Jakubiaka to szczerze nie wiem o czym to ma swiadczyc bo nie znam zakulisowych spraw, takze wyroku z gory nie wydaje jak emj10

To, ze tam kogos mial w radzie nadzorczej jakiejs swojej firmy, to jeszcze nic nie znaczy. Druga sprawa, ze wiekszosc bogatszych ludzi w Polsce ma takie znajomosci bo niestety ale tak wygladala "transformacja" naszego kraju. Takze fakt, ze ktos tam ma jakiegos znajomka z WSI. nie znaczy, ze od razu jest rusofilem na uslugach, zlodziejem, bandyta itp. Dla mnie takie newsy to czyste spekulacje ale nie neguje przy okazji zadnej wersj.
Z S.P. Wojcikowskim duzo ciekawsza sytuacja bo w jego przypadku nie mamy do czynienia z kims ze "starego" ukladu i raczej nie byl powiazany ze sluzbami, ruskimi itp. Z KGHMem to grube miliardy przekretow. Nie zdziwilbym sie wcale, jakby mu sie popelnilo wypadek za szukanie prawdy.