Cytat:
|
PS. Jaroo1 to nie są jaja, bo jak pomyślę jak od wielu lat wyglądają kwestie organizacji przewozów VIP-ów (helikopter Millera, CASA, Smoleński, źle wyważony samolot, czy seria kraks drogowych) to boję się pomyśleć jak wyglądaja finanse państwa, czy obrona narodowa.
|
No ale jak to jest możliwe żeby cały czas jakieś helikoptery, samoloty spadały a samochody się rozbijały. Przecież obojętnie jak to jest zorganizowane to jak ktoś jedzie samochodem to chyba ma prawo jazdy i umie jeździć a nie się rozbija z ważnymi osobami co 3 miesiące?
Cytat:
|
Jakim prawem, te nieroby poruszają się samochodami uprzywilejowanymi? Dlaczego obywatel, który na nich pracuje, ma im ustępować? Gdzie tej Szydło się spieszyło? Do porodu? Nie ważne jaka opcja, trzeba skończyć z tym Bizancjum. To tak a propos wypadków na drogach z ostatnich czasów.
|
Co Ty gadasz? Te ....y mają immunitety, darmowe przejazdy środkami transportu publicznego, i pewnie miliony dodatków, o których nawet my nie mamy pojęcia, np taki:
Poseł Stanisław Tyszka:
Cytat:
|
Posłuchajcie, jaką miałem przedwczoraj sytuację na Prezydium Sejmu (marszałek i wicemarszałkowie). Stanęła kwestia planu na kolejny rok dla sejmowego Zespołu ds. Pomocy Socjalnej. To zespół, któremu przewodniczyłem, aż zostałem pozbawiony funkcji ze względu na moje protesty przeciw wydatkom na pożyczki, zapomogi oraz sport i reakreację dla posłów. Ponownie powiedziałem, że nie zgadzam się na fundusz socjalny, bo Sejm nie jest normalnym zakładem pracy. Na to usłyszałem, że kreuję się na jedynego sprawiedliwego i jestem populistą. Zaproponowałem, żeby Prezydium przynajmniej zgodziło się na usunięcie wydatków na zakup spodenek i koszulek oraz wynajem sal sportowych dla posłów. Przecież posłów stać, żeby kupowali koszulki za własne pieniądze. Na to również nie uzyskałem zgody. Argumentowałem, że przedstawiciele Narodu powinni dawać przykład i pokazać, że potrafią szanować i oszczędzać pieniądze podatników. Choćby przez obcięcie tych 50 000 zł na wydatki sportowe. Nic. Poza oskarżeniami, że się chcę na tym âwypromowaćâ. Ręce opadają. Oczywiście, że to są wydatki symboliczne wobec gigantycznej skali marnotrawstwa pieniędzy podatników czy zadłużenia publicznego. Ale ryba psuje się od głowy. I moim zdaniem przedstawiciele Narodu powinni pokazywać, że można się ograniczać, nawet symbolicznie, w wydawaniu publicznego grosza...
|
Te ....y chcą mieć wszystko za darmo, nawet koszulki ani hali sobie nie chcą wynająć jak chce im się w sport bawić a Ty byś chciał aby ....y się po drodze poruszały jak normalni ludzie?
To jest bydło, które się dorwało do koryta i chce ze wszystkich stron z tego koryta żłopać. Cała nadzieja w Polakach pokroju Tyszki czy kilku "oświeconych" posłów od Kukiza, którzy mają w sobie pierwiastek przyzwoitości i wstydu.